Wat te doen om Steenmarters te verjagen

U mag steenmarters in ieder geval niet vangen of doden. Dus als je last hebt van steenmarters in je huis in je auto of in je tuin, mag je dus geen gebruik maken van gif of vallen, verjagen is het enige wat u kunt doen. Maar hoe kun je het beste steenmarters verjagen? Wij zullen het je vertellen.

Steenmarters verjagen uit je auto

Steenmarters verstoppen zich niet in uw auto vanwege de geur, dit werd een lange tijd wel gedacht. En de marter heeft ook geen voorkeur voor bepaalde voertuig merken. Motorcompartimenten bieden eenvoudig genoeg ruimte voor de marter om te schuilen te voeden en om nieuwe dingen te ontdekken. Het knaagdier kan ook isolatiemateriaal gebruiken om zijn nest mee te bouwen onder de motorkap. Het geurmerk van de lokale marter maakt de niet lokale marters agressief. De steenmarter beschermt zijn territorium door te bijten, vooral tijdens het paarseizoen. Hij zal zijn woede uitten door op de kabels en slangen in motorcompartimenten te bijten. Er zijn verschillende middelen om een mater uit uw auto te houden.

4 middelen om de steenmarter uit je auto te verjagen

1. De ultrasone steenmarter verjager 

Hiermee verjaag je de steenmarter met ultrasone geluid. Je bouwt dit apparaatje simpel in je auto en als de auto stil staat en uit is zal het apparaatje ultrasone geluiden verspreiden. En hier houdt de marter totaal niet van.
Je kun het apparaat hier bij Bol.com kopen

2. De ultrasone schok steenmarter verjager

ultrasone schok steenmarter verjagerEen iets uitgebreider apparaat van de ultrasone verjager is deze. Deze heeft 3 middelen om de steenmarter uit je auto te houden, namelijk Ultrasoon geluid, led flash en een elektrische schok. Hij werkt op batterijen dus simpel onder uw auto of in uw motor compartiment te bevestigen.

Om de halve minuut wordt er een ultrasoon geluid verspreid, mocht de marter daar niet van schrikken dan zijn er nog de drie spanningsplaatjes. Als de steenmarter hier mee in aanraking komt dan zal hij een niet dodelijke schok effect krijgen tot 300 volt. Als de spanningplaatjes weer worden opgeladen zal het flitslicht in werking treden. Het ultrasone geluid is meestal al genoeg en anders zal de schok hem zeker verjagen.
Je kunt het apparaat hier kopen bij bol.com

3. Marter geur verwijderaar spray

Wat u als eerst kan doen is een anti marter geur spray gebruiken.  Als je een steenmarter verjager gebruikt kan het gebeuren dat de steenmarter wordt geprovoceerd in plaats van dat die wordt weggejaagd. Met een geur verwijderaar verwijder je de geuren en markeringen die de steen marter heeft aangebracht. Waardoor de verjagers beter hun werk zullen doen.

Je kunt deze spray gewoon gebruiken onder uw motorkap. Let wel op dit is dus geen marter verjager. Het haalt alleen zijn markeringen en geuren weg. Er zijn ook Anti marter sprays. Als u de anti marter spray wilt gebruiken dan moet u hieronder even kijken.
Je kunt deze hier kopen bij Bol.com

4. Anti marter spray

De anti-marter Spray is bedoelt om de steenmarter te verjagen en dus te voorkomen dat hij onder uw auto gaat zitten en kabels door bijt

Het is een natuurlijke marterspray die goed werkt. Marters komen niet in de buurt van plekken die zijn ingespoten. De spray is plakkerig en heeft een erg onaangename geur. De anti marterspray kan overal gebruikt worden. Deze kun je dus ook gewoon in de schuur of in je huis gebruiken. Het zal de marters dus ook weg houden van uw leidingen of isolatie.
Je kunt deze hier bij Bol.com kopen

 

steenmarter uit huis verjagen

In uw huis zal de steenmarter, die dol is op klimmen, elk gat gebruiken als schuilplaats om zijn territorium uit te breiden. Daken bieden optimale omstandigheden voor marters om te fokken. Jonge marters kun je in het voorjaar horen aan hun jammerende geluiden. Je kunt ook de ouders opmerken die rondscharrelen of de geur van rottende karkassen, die je waarschuwen voor een marterplaag op zolder.

Martens zul je misschien het meest horen in de avond. Dan worden ze actief. Het kan ook maar zo zijn dat ze overdag ergens buitenshuis een plek hebben en dan in de avond terugkomen in huis. De meest voorkomende plek is de zolder. Ze gaan meestal via het dak naar binnen. Denk dan aan losse dakpannen, of naast een dakkapel waar de dakpannen niet goed aansluiten of afgesloten zijn. Mocht u het idee hebben dat de marter niet op zolder is, loop dan het hele huis na of de marter ergens binnen zou kunnen komen. Bedek alle gaten en scheuren met gaas of staalwol.

U kunt ook proberen om de marter met onderstaande te verjagen.

1. Indoor Marter verjager

Deze indoor marter verjager voor binnenshuis zorgt dat steenmarters geen zin meer heeft om uw huis in te komen. Het Gebruik van de marter verjager is vrij simpel. Steek de stekker in het stopcontact en u bent klaar. Het apparaat zendt om de zoveel seconde een krachtige ultrahoge uit, waar de steenmarter een hekel aan heeft. Je kunt het apparaat in huis in de schuur of op zolder gebruiken.
Je kunt hem hier bestellen bij Bol.com

2. Indoor marterverjager met LED flash

Heb je marters in je huis op zolder of in de schuur dan kunt u deze marterverjager op 220V met ultrasoon geluid+LED flash) gebruiken. Ook dit apparaat zend een signaal uit waar de steenmarter een hekel aan heeft.
Dit apparaat is gelijk klaar voor gebruik, gewoon in een 230V stopcontact pluggen en hij is al bezig om uw marters te verjagen. De frequentie die wordt uitgezonden is uitermate onaangenaam voor de steenmarters. Dit is voor indoor en kunt u gebruiken op zolder in stallen en in schuren. Tevens ook geschikt voor het verjagen van katten, dus heeft u een kat dan zou je er even over moeten nadenken om deze te gebruiken.
Je kunt m hier bestellen bij Bol.com

Steenmarters verjagen uit volière en kippenren

Steenmarters zijn dol op eieren van vogels en ook op de jonge vogels zelf. Mocht u een kippenren hebben dan geldt daar precies hetzelfde voor. Wilt u de steenmarters uit je volière of kippenren wilt verjagen dan moet u zorgen dat alle gaten afgedicht zijn en dat de gaten van het gaas niet groter zijn dan 4 cm. Steenmarters zullen altijd een andere ingang of een proberen te vinden dus zorg dat alles goed is afgesloten. Zorg dat de kippen en vogels ’s nachts in een afgesloten hok zitten waar u er zeker van bent dat de marter er niet binnen kan komen.