Tips om zelf Zilvervisjes te Bestrijden

Van alle insectenplagen die je kunt krijgen, is het zilvervisje misschien wel de meest enge, op de kakkerlakken na natuurlijk. Zilvervisjes zijn meestal een (griezelig) insectenplaag,en ze kunnen boeken, behang en kleding vernietigen met hun uitwerpselen. Als je zilvervis in je huis vindt, wil je ze snel weghebben, hier zijn wat tips om zilvervisjes te bestrijden.

Volg deze stappen voor een effectief manier om zilvervisjes te bestrijden

5 effectieve stappen om zilvervisjes te bestrijden.

1. Sluit voedsel verpakking

Je wilt geen ontbijtgranen in je kom gooien en dan zien dat er kronkelende insecten in zitten. Aanbevolen wordt om droge etenswaren zoals granen, pasta, rijst, quinoa, bloem, suiker en voedsel voor huisdieren in stevige, luchtdichte verpakkingen te doen. Dit om te voorkomen dat zilvervisjes deze verleidelijke voedselbronnen bereiken.

2. Verminder vochtigheid

Zilvervissen gedijen in omgevingen. Haal hun favoriete omstandigheden weg door een lucht ontvochtiger in vochtige kelders te gebruiken, lekkende leidingen af te sluiten en ervoor te zorgen dat de badkamer goed wordt geventileerd. U moet ook het weer buiten houden door externe scheuren af te dichten en ervoor te zorgen dat de goten en regenpijpen schoon zijn zodat het water naar beneden kan stromen.

3. Ruim je rommel op

Zilvervissen houden van verstoppertje spelen in zitten graag in oude kranten, tijdschriften en boeken. Dus als je de neiging hebt om elke krant of tijdschrift te bewaren, is het verstandiger om ze op te ruimen. Weg met die tijdschriften of reclamefolders waar je nog nooit in hebt gekeken, en bewaar items die je dierbaar zijn in luchtdichte bakken, vooral als ze in de kelder of op zolder worden bewaard.

4. Strooi Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde
Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is een wit kruimelig poeder dat bestaat uit de fossiele resten van diatomeeën, een klasse van algen. Wanneer zilvervissen in contact komen met DE, vernietigt het hun buitenste wasachtige coating, waardoor ze vocht verliezen en sterven. Je kunt het rond de plinten in je huis en op andere plaatsen strooien waar je zilvervissen hebt gezien.

Aanbevolen wordt om het ’s avonds toe te passen, omdat zilvervissen vooral ‘ s nachts actief zijn. Doe dit voor meerdere nachten op rij om het beter te laten werken.

5. Probeer een zilvervisjes val

Je kunt kleine pakketjes kopen die zijn ontworpen om zilvervissen te vangen en te vergiftigen met boorzuur. Om dit te versnellen, kun je het beste meerden zilvervisjes vallen neerzetten. Verberg ze op plaatsen waar je ze het meest tegenkomt, zoals boekenplanken, dressoir- en bureauladen, onder de gootsteen en in de kelder en op zolder. Houd er rekening mee dat boorzuur giftig kan zijn als het wordt ingeslikt, dus houd de vallen uit de buurt van kinderen en huisdieren. Zodat ze er niet bij kunnen komen. En houdt ze uit de buurt van plekken waar u voedsel opslaat.

Zilvervisjes bestrijden met kaneel?

Een van de methoden die mensen zelf proberen om zilvervissen te bestrijden is het gebruik van kaneel en gemalen kruidnagel. Er wordt gezegd dat zilvervissen een afkeer hebben van kaneel en zullen vluchten uit met kaneel besmette gebieden. Hoewel, kaneel kan enig effect heeft bij het afweren van zilvervissen in bepaalde delen van uw huis, maar kan het zeker geen bestaande zilvervisjes plaag aanpakken. Kaneel doodt geen zilvervissen of hun eieren.

Omdat een vrouwelijke zilvervis één tot drie eieren per dag of 2 tot 20 eieren in een cluster legt, afhankelijk van de soort, en ze meer dan twee jaar leven. Is het uiterst belangrijk om een plaag snel en in zijn geheel aan te pakken. Eieren en volwassenen moeten worden uitgeroeid om je huis te bevrijden van deze destructieve insecten. U kunt ervoor kiezen om kaneel als afstotend middel te gebruiken, maar een professionele aangepaste behandeling is meestal noodzakelijk om zilvervis populaties uit te roeien.

Zijn zilvervisjes schadelijk voor de gezondheid van mensen?

Omdat ze niet bijten, steken of ziekteverwekkers dragen, zijn zilvervissen niet schadelijk voor de mens. Het idee dat deze plagen gevaarlijk zijn, komt waarschijnlijk voort uit hun ongewone uiterlijk. Zilvervissen hebben een metaalachtige kleur en een wortelvormig lichaam met drie lange, dunne, staart achtige aanhangsels die uitsteken uit hun laatste lichaamssegment.

Zijn Zilvervisjes schadelijk voor huisdieren?

Hoewel ze er misschien beangstigend uitzien, zijn de insecten niet giftig als ze worden ingeslikt. Eigenaren van huisdieren moeten echter nog steeds voorkomen dat katten en honden zilvervissen eten. Over het algemeen zijn plaag insecten hinderlijk omdat ze huishoudelijke goederen beschadigen in plaats van schade aan mensen of dieren.

Problemen met Zilvervisjes

Zilvervisjes voeden zich met zetmeel rijke producten en items die veel eiwitten bevatten. Ze zijn ’s nachts actief en veroorzaken schade aan boeken, opgeslagen voedsel en kleding. Hoewel deze insecten problemen veroorzaken, zijn zilvervisjes niet schadelijk voor de menselijke gezondheid en dragen ze geen ziekten.

Waar komen zilvervisjes vandaan?

Hoe komen zilvervisjes in huis? Zilvervissen vinden hun weg naar binnen op zoek naar voedsel. Mensen kunnen echter ook per ongeluk zilvervissen meenemen. Het ongedierte kan binnenshuis worden genomen met aangetaste droge voedselproducten, dozen met boeken of papier, stoffen en andere items met een hoog zetmeel- en suikergehalte. Bewoners die per ongeluk besmette artikelen kopen, kunnen de insecten mee naar binnen nemen.

Hoe verspreiden zilvervisjes zich?

Vaak komen zilvervissen uit alle delen van het huis om zich te voeden met de inhoud van keukenkasten, boekenplanken en kasten. Hoewel ze koele gebieden kunnen besmetten als er voedsel in de buurt is, geven de insecten de voorkeur aan warme, donkere locaties. Vochtige kelders, lekkages op zolder en vochtige badkamers of wasruimtes zijn ideaal, omdat hogere temperaturen de broedcyclus van zilvervissen versnellen. Zilvervisjes bestrijden kunt u dus het best op deze plekken doen

Wat te doen bij een zilvervisjes plaag?

Verwijderen is moeilijk omdat zilvervisjes zich verbergen in kleine scheurtjes en spleten en ’s nachts opzoek zijn naar voedsel en water. Het ongedierte kan ook sluimeren en lange tijd zonder voedsel leven, dus kan het zijn dat plagen lijken opgelost. Maar het kan ook zijn dat de visjes zich in een periode van weinig of geen activiteit bevinden.

De Levenscyclus van een zilvervisje

zilvervisjes levenscyclus
zilvervisjes levenscyclus

Vrouwelijke zilvervisjes leggen hun eieren op verborgen plaatsen rond huizen. Deze eieren komen meestal na ongeveer 20 tot 40 dagen uit. baby zilvervissen, of nimfen kunnen in een ideale setting in drie maanden volwassen zijn. In koele klimaten kan de volledige ontwikkeling van baby tot volwassenen tot twee jaar duren.

zilvervisjes eieren

Vrouwelijke zilvervissen kunnen in hun leven veel eieren produceren. Zoals eerder al beschreven leggen vrouwelijke zilver visjes, de eieren in groepen van twee of drie per dag of in clusters van 2 tot 20, afhankelijk van de soort. Ze kunnen worden opgeslagen in verschillende gebieden in een besmet huis. Zilvervis eieren worden meestal in kleine scheurtjes of spleten geplaatst, waardoor ze moeilijk te vinden zijn.

Zilvervis eieren zijn elliptisch gevormd en hebben een lengte van ongeveer 1 mm. Aanvankelijk zijn ze zacht en wit, maar ze worden na een paar uur hard en geel.

Bij het uitkomen zijn zilvervissen wit van kleur, en op volwassen leeftijd worden ze zilver of grijs. Zilvervissen komen volledig gevormd uit het ei, maar zijn kleiner dan volwassenen. Nimfen ondergaan verschillende vervellingen voordat ze hun volledige grootte realiseren, en zilvervissen blijven hun hele leven vervellen. Een zilvervis kan tijdens zijn leven meer dan 50x vervellen.

Hoewel zilvervisjes eieren zelden zichtbaar zijn voor mensen, is het noodzakelijk dat ze worden opgenomen in een bestrijdingsplan. Thuis Bestrijdingsmethoden blijken vaak niet effectief te zijn tegen zilvervis eieren.

Hoe zien baby zilvervissen eruit?

Zilvervissen zijn maar een fractie van een centimeter lang en wit van kleur. Nimfen komen uit zonder schubben, die zich na enkele maanden ontwikkelen. Zilvervisjes vervellen vaak als ze groeien en volwassen worden. Nimfen voeden zich met dezelfde zetmeelrijke en eiwitrijke producten als volwassen zilvervissen.

Levensduur van een zilvervisje

De omgeving heeft een grote invloed op de ontwikkeling van baby zilvervissen. De insecten rijpen sneller en leven langer bij warme temperaturen. Deze plagen geven de voorkeur aan vochtige ruimtes zoals wasruimtes met een temperatuur van 70 tot 90 graden. Zilvervissen leven gemiddeld ongeveer drie jaar.

Zilvervissen in kleding

Beschadigde kleding door zilvervisjes - ongedierte zelf bestrijden
Beschadigde kleding door zilvervisjes

Zilvervisjes voeden zich voornamelijk met dingen die zetmeel bevatten. Zilvervisjes worden aangetrokken door lijm, boekbanden, papier, suiker en textiel. Zilvervissen kunnen zijde, katoen en andere stoffen vernietigen en kunnen in het geval van een hongersnood zich tegoed doen aan leer.

Ze leven vooral in donkere en vochtige gebieden, zoals kasten, zolders en kelders. En voeden zich daar met papier- en linnen. Als u een zilvervisjes plaag vermoedt, onderzoekt u dozen of zakken met papieren of oude kleding.

Bijten zilvervisjes mensen?

Hoewel zilvervissen een griezelig uiterlijk hebben en af ​​en toe worden verward met duizendpoten, is het niet bekend dat zilvervissen ziekten dragen en mensen bijten. In de meeste gevallen zal een zilvervis onmiddellijk vluchten als hij wordt gestoord. Er is ook een grotere kans dat je jezelf pijn doet als je er een probeert te achtervolgen dan dat de zilvervis je pijn doet als je hem vangt. Dit insect is vrij snel over korte afstanden en kan zich verbergen in scheuren en spleten waar mensen geen toegang toe hebben. Ze verstoppen zich overdag en eten ’s nachts.

Wanneer ze een voedselvoorraad vinden, proberen ze hun nest er zo dicht mogelijk bij te maken. Hoewel zilvervissen onschadelijk zijn voor het menselijk lichaam, veroorzaken ze schade aan kleding, boeken, papieren, voedsel in pantry’s en behang. Zilvervissen laten kleine gaatjes achter in materialen waar ze in bijten en kunnen ook gele vlekken veroorzaken. Zoek naar hun aanwezigheid op donkere en vochtige locaties zoals badkamers, onder wastafels en in garages. Ze hebben de neiging om te wonen in kleding en linnen stapels of sanitair.

Witte zilvervis

De zilvervis is genoemd naar hun zilvergrijze kleuring, heeft een lengte tussen de 12 en 19 mm en is bedekt met schubben. De lichamen van zilvervissen lopen taps toe en herbergen drie staartfilamenten, die lijken op antennes. Nieuw uitgekomen jonge zilvervisjes, ook bekend als nimfen, zijn wit van kleur. Nimfen komen volledig uit het ei tevoorschijn en ondergaan een reeks vervellingen om volwassen volwassenen te worden. Nimfen worden donkerder naarmate ze ouder worden. Witte zilvervissen die je thuis ziet, zijn jonge (nimf) zilvervissen.

Het zien van zelfs één nimf in uw huis kan reden tot zorg zijn. Ongeacht de leeftijd geeft de aanwezigheid van één zilvervis meestal aan dat er meerdere zijn en dat er misschien wel sprake is van een plaag in uw huis. Controleer garages, keukens, zolders en kelders voor grotere populaties, zilvervissen worden vooral aangetrokken door opgeslagen dozen met papier en kleding.

Hoewel zilvervissen geen mensen bijten en geen gevaarlijke insecten zijn, zijn ze destructief en mogen ze niet gedijen in uw huis. Individuele zilvervissen kunnen worden gedood door het gebruik van vallen. De meerderheid van een zilvervis populatie wordt echter niet beïnvloed door doe-het-zelf-behandelingen en velen kunnen blijven leven.