Tips om vliegende mieren te bestrijden

Fruitvliegen, huisvliegen en wespen in je huis zijn al erg genoeg. Nu heb je echter ook nog te maken met vliegende mieren. Het klinkt misschien als een totale nachtmerrie, vooral als ze tijdens het paren rond zwermen, maar gelukkig is de vliegende mier niet gevaarlijk. Het bestrijden van de vliegende mieren is ook niet zo moeilijk als het lijkt.

Vliegende mieren bestrijden

als je een paar vliegende mieren in je thuis vindt, wil dat nog niet zeggen dat je op het punt staat een miereninvasie te ervaren. Mannelijke vliegende mieren sterven namelijk onmiddellijk na het paren en niet alle koningin mieren kunnen een nieuwe kolonie stichten.

Tip 1: Vliegende mieren bestrijden met een stofzuiger

Pak direct het probleem aan:
zie je een zwerm met vliegende mieren? Pak dan je stofzuiger en zuig zoveel als mogelijke vliegende mieren op. Heb je de meeste of alles kunnen opzuigen, verwijder dan direct de stofzuigerzak en gooi hem buiten weg. Zodat ze niet de kans krijgen om weer terug te keren.

Tip 2: Vliegende mier bestrijden met Insecticide

Pas ongediertebehandeling toe:
Insecticide aas gebruiken om de mieren te bestrijden. Insecticide aas is een passieve maar langzamere optie is. De mieren pakken het aas op en brengen het terug naar het nest, waar het de hele kolonie doodt. Zorg ervoor dat het aas dat je hebt gekocht specifiek is voor mieren.

Insecticide spray is een goede optie voor slechts een paar vliegende mieren, omdat het geen grote invloed zal hebben op de kolonie als geheel.

[blockquote align=”none” author=””]Opmerking: als u de veiligheid van commerciële ongediertebehandeling hoog in het vaandel heeft staan, probeer dan een natuurlijke versie[/blockquote]

Tip 3: Natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen vliegende mieren

Mix afwasmiddel en pepermuntolie. Vul een spuitfles met een deel afwasmiddel, twee delen water en een paar druppels olie en spuit vervolgens op de mieren en het gebied waar de mieren het meest voorkomen. De zeep droogt het insect uit, terwijl de pepermuntolie ze verstikt.

Tip 4: Vliegende mieren bestrijden met baking soda

Het is de bedoeling dat de mieren het baking soda meenemen naar het nest. En om ervoor te zorgen dat de mieren het baking soda meenemen mix je het met poedersuiker. Mix een deel poeder suiker en een deel baking soda. Door de poeder suiker zullen de mieren het meenemen naar hun nest. Strooi het mengsel zo dicht mogelijk in de buurt van het nest. Of op een plek waar veel mieren voorkomen. Het baking soda

Vliegende mieren in huis

Zorg dat de mieren niet naar binnen kunnen komen door scheuren of kieren in het huis. zelfs als je denkt dat het mierenprobleem is behandeld, is er altijd de mogelijkheid voor een nieuwe zwerm in de toekomst. Dicht eventuele scheuren rond de ramen en plinten of in de muren af ​​om een ​​mogelijke tweede invasie te stoppen.

vliegende mieren zwerm

Waarom hebben de vliegende mieren vleugels?

Er is maar één simpele reden waarom sommige mieren vleugels hebben. En dat is om te zorgen voor nageslacht. Als je mieren met vleugels ziet dan zijn het of mannetjes of het is een mieren koningin.  De mieren die geboren worden zonder vleugels zijn de werksters. De taak van de vliegende mannetjes mier kun je wel raden, dat is natuurlijk het bevruchten van de mierenkoningin.

Voortplanting van de vliegende mieren koningin.

Als het tijd is voor de voortplanting van de mier vliegen de koninginnen en de mannetjes de lucht in. Dit wordt ook wel de bruidsvlucht van de mieren genoemd. Als de koningin een geschikt mannetje heeft gekozen bevrucht deze de koningin. Zodra de paring voorbij is sterft het mannetje en vliegt de bevruchte koningin naar de grond om op zoek te gaan naar een geschikte plek voor een mieren nest.

Mieren met vleugels

Verreweg de meeste mieren hebben geen vleugels, maar als het tijd is om te paren kan je hele zwermen met vliegende mieren tegenkomen. Buiten de paringstijd zal je over het algemeen alleen werksters zien en die hebben geen vleugels. De enige met vleugels zoals we al eerder hebben aangegeven zijn de mannetjes en de jonge koninginnen.

Het voorkomen van van overlast door vliegende mieren

Je zult over het algemeen niet heel veel overlast hebben van vliegende mieren. Aangezien ze niet heel lang vliegen. Maar heb je toch overlast van de vliegende mier probeer dan het volgende om te voorkomen dat je er last van hebt.

  1. ruim etensresten gelijk op.
  2. Doe de afwas meteen en laat het niet te lang staan
  3. Plaats horren voor ramen en deuren of houdt ramen en deuren dicht.

Steken vliegende mieren?

Jazeker, als vliegende mieren, net als andere insecten, zich bedreigd voelen dan kunnen ze steken of bijten. Maar de beet van een vliegende mier is niet gevaarlijk. Het zal wel wat irritatie kunnen opleveren aan de huid. Ook kunnen ze wat mierenzuur op je spuiten maar ook dit is vrij onschuldig.

Vliegende mieren en onweer

Vliegende mieren zie niet omdat het gaat onweren, ondanks wat sommige mensen beweren. Als je vliegende mieren ziet en het gaat onweren dan is dit puur toeval. De mieren gaan vliegen omdat het de paringstijd voor de vliegende mier is en niet anders.

Last van vliegende mieren in de spouwmuur?

Zorg dat je alle kieren en scheuren dicht om te voorkomen dat de mieren in je spouwmuur terecht kunnen komen. Heb je al last van mieren in je spouwmuur dan kun je één van de bovenstaande tips gebruiken om ze te bestrijden