Tips om spinnen te bestrijden

Spinnen zijn buiten dieren, maar ze vinden vaak hun weg naar binnen op zoek naar onderdak of voedsel. Hoewel ze binnen nuttig zijn bij het wegwerken van ongewenste insecten zoals mieren en vliegen. Vinden veel mensen het nog steeds niet leuk om deze achtbenige wezens in hun huis te vinden. De spinnenwebben in huis zijn ook vervelend om mee om te gaan, ze maken ze in hoeken en verschillende gaten. En hoewel de meeste spinnen geen gevaarlijke beten veroorzaken en alleen bijten als verdedigingsmechanisme, wil niemand er een in hun bed of op hun bank vinden. Wij hebben een aantal tips om spinnen te bestrijden.

Zo voorkom je overlast van spinnen!

Maak plekken waar spinnen graag zitten goed schoon. Zorg dat er geen voedselresten blijven liggen en plaats horren voor ramen en deuren zodat er geen insect naar binnen kan komen. Verwijder eventuele spinnen met een potje en papier. Zorg dat je tuin vogelvriendelijk is. Volgens zorgen ervoor dat je minder last hebt van insecten. Gebruik alleen bio middelen tegen spinnen om ze te bestrijden.

Er zijn veel manieren om te voorkomen dat je deze plagen thuis krijgt. Spinnen houden van rommel, dus je huis schoon en opgeruimd houden is een goed begin. Laat geen voedsel uit de verpakking liggen en zorg ervoor dat je geen kruimels achterlaat. Kruimels trekken meestal ander ongedierte aan, zoals mieren. Die op hun beurt spinnen aantrekken die zich met mieren voeden.

Spinnen bestrijden met azijn

Als je spinnen in huis hebt, zijn er veel manieren om van ze af te raken. Maar als u schadelijke chemicaliën wilt vermijden, is er een natuurlijk, populair huishoudartikel waar u terecht kunt voor hulp: azijn. Er zijn zoveel toepassingen voor azijn, en gelukkig is één daarvan ook het bestrijden van ongewenste spinnen. Witte azijn bevat azijnzuur dat schadelijk is voor spinnen, dus door een verdunde azijnoplossing te gebruiken, kunt u deze ongewenste gasten veilig en met succes bestrijden.

Wat je nodig hebt:

Water
witte azijn
Spuitfles en / of kleine schaaltjes
Wat te doen:

Meng gelijke delen water en witte azijn in een spuitfles.
Spray direct op spinnen, webben of op plaatsen waar u ze kunt vinden. Zoals hoeken of kasten. Spuit ook in barsten of spleten in de muren en vloeren.
Herhaal  dit regelmatig.
Omdat de geur alleen al voldoende kan zijn om ze af te weren, kun je kleine schaaltjes met verdunde witte azijn in hoeken, onder meubels of andere donkere gebieden plaatsen waar ze in de verleiding kunnen komen om zich te huisvesten.

Spinnen bestrijden met pepermuntolie

spinnen bestrijden met pepermuntolie
spinnen bestrijden met pepermuntolie

Er is niet veel wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat pepermuntolie spinnen afstoot of doodt. De meeste commerciële ongedierte bestrijding bedrijven betwisten claims dat etherische oliën werken als natuurlijke insecticiden. Toch is er voldoende bewijs dat bij gebruik van pepermuntolie de spinnen populatie minder wordt.

Het is onduidelijk waarom spinnen weg blijven van pepermuntolie en andere essentiële oliën. Een theorie is dat ze niet van sterke geuren houden. Omdat spinnen met hun benen ruiken en proeven, kunnen ze voorkomen dat ze door geurige oliën kruipen. Een andere theorie heeft te maken met de monoterpenoid in etherische oliën. Bijna alle essentiële oliën bevatten ze tot op zekere hoogte.

Een pepermuntolie spray is een veilige, natuurlijke en effectieve spin bestrijdingsmiddel en methode om spinnen in uw huis te bestrijden. De pepermuntolie  kan worden toegevoegd aan een watermengsel voor het bestrijden van spinnen en worden gebruikt in een spuitfles die u op vloeren, plinten en andere plaatsen in huis kunt spuiten.

Wat je nodig hebt:

pepermuntolie
Spuitfles
Afwasmiddel

Om een spin afstotende spray te maken, doe je ongeveer vijf druppels pepermuntolie in een halve liter spuitfles. Vul de fles met water, voeg een scheut afwasmiddel toe en schud het mengsel goed. Breng de spray aan rond deuren en ramen, rond de buitenrand van uw huis en in elke donkere hoek waar spinnen zich kunnen verbergen.

U moet de pepermuntolie spray vaker gebruiken dan conventionele insecticiden. Probeer eerst eenmaal per week te spuiten. Als de spinnen weer verschijnen voordat de week voorbij is, probeer dan om de paar dagen te spuiten.

Het plaatsen van pepermuntplanten op strategische plaatsen binnen en buiten uw huis kan ook helpen spinnen af te weren. Je kunt ook proberen om pepermuntolie over bladeren te besprenkelen op plaatsen die veel door spinnen worden bezocht.

Spinnen bestrijden met paardenkastanjes

Paardenkastanjes zijn een oma weet raad oplossing voor het bestrijden van spinnen, maar met veel bewijs dat het ook echt werkt. Plaats ze overal waar spinnen de neiging hebben binnen te komen, ook langs plinten en vensterbanken.
Plaats een paar paardenkastanjes in elke hoek van het huis en in elk deel van het huis waar je vaak spinnen tegenkomt.

Spinnen bestrijden met kaneel

Kaneel is ook geweldig om de spinnen buiten te houden. Het enige wat u hoeft te doen is het rond uw huis te strooien, en het ruikt geweldig! Experts zeggen dat als je het in een lijn rond het punt van binnenkomst van de spin strooit, ze het niet kruisen.

Spinnen bestrijden met ceder

De geur van ceder is iets anders waar spinnen blijkbaar ook niet van houden. Als je wilt voorkomen dat spinnen überhaupt je huis binnenkomen, probeer dan wat ceder zaagsel rond je huis toe te strooien, zo voor kom je dat ze binnenkomen waar ze niet welkom zijn. Zorg ervoor dat u een ceder van hoge kwaliteit gebruikt.

Spinnen bestrijden met uien

Een oud maar ook effectief oma verhaal dat generaties lang wordt doorgegeven, is om wat uien in plakjes te snijden, ze in een kom met water te gooien. En vervolgens de kom te plaatsen waar spinnen je huis binnenkomen om ze buiten te houden.