Tips om Schimmel in huis te verwijderen

Een grote schimmelplaag kan uw huis en uw gezondheid schaden! De eerste stap is het leren verwijderen van schimmels en het verwijderen van zwarte schimmels.

Bijna elk huis krijgt last van schimmel. Wij laten u zien hoe u schimmel kunt identificeren en hoe u schimmel kunt verwijderen, ook de uit de hand gelopen zwarte schimmel.

Stap 1: Het overzicht van schimmel verwijderen

Schimmel is een overlast van de hoofdklasse. Het maakt de tegels voegen in uw douche zwart, verkleurt gipsplaten, verschijnt als zwarte vlekken op de gevel, en groeit op en rot vochtig hout. Erger nog, het kan slecht zijn voor je gezondheid. Schimmel maakt microscopische sporen vrij die allergische reacties, loopneuzen en niezen veroorzaken. Evenals irritatie en nare geuren. We behandelen in een paar stappen hoe je schimmel verwijdert, hoe je van zwarte schimmel afkomt en hoe je schimmel op hout doodt en wat schimmel doodt.

zwarte schimmel.
zwarte schimmel.

Bijna elk huis krijgt schimmelinfecties. De kunst is om het te behandelen voordat ze groot worden en zowel u als uw huis schade toebrengen. In dit artikel leert u over schimmelherstel en hoe u zich kunt ontdoen van schimmel, hoe u zich kunt ontdoen van zwarte schimmel en wat schimmel doodt. We laten u zien hoe u schimmel kunt identificeren, hoe u de kleine en grote uit de hand gelopen infecties kunt verwijderen en hoe u schimmel kunt reinigen. We zullen ook de vraag beantwoorden: doodt bleekmiddel schimmel?

Het verwijderen van schimmel en zwarte schimmel kan worden gedaan met gewone huishoudelijke reinigingsproducten. Maar het behandelen van grote schimmels op badkamer muren  en andere plaatsen kan slecht zijn voor uw gezondheid, vooral als u allergisch bent of een verzwakt immuunsysteem hebt. Wanneer u een uitgebreid schimmelprobleem ontdekt, kunt u rigoureuze maatregelen gebruiken of overwegen een professional in te schakelen die weet hoe je schimmel doodt en het probleem kan aanpakken.

Stap 2: Hoe schimmel te identificeren

Schimmel is overal. Het is een soort paddenstoel die groeit uit kleine sporen die in de lucht zweven. De sporen kunnen bijna overal groeien waar het landt, als het maar vocht kan vinden en het tussen de 4 en 40 graden is, dan voelt het zich comfortabel. Dus ongeveer elke kamer van uw huis.

Het meest zichtbare type schimmel is genaamd meeldauw, dat begint meestal als kleine zwarte vlekken, maar groeit vaak uit tot grotere kolonies. Het is het zwarte spul dat je ziet in de voegen in je douche, op vochtige muren en buiten op de oppervlakken van het terras en geverfde gevelbekleding, vooral in vochtige en schaduwrijke gebieden. Een beschimmeld oppervlak is vaak moeilijk te onderscheiden van een vuil oppervlak. Om te testen of het meeldauw is, druppel je bleekmiddel op het zwart gebied. Als het na een tot twee minuten lichter wordt, heb je schimmel. Als het gebied donker blijft, is het waarschijnlijk vuil.

Meeldauw schimmel
Meeldauw schimmel

Meeldauw is een type schimmel dat de structuur van je huis niet beschadigt. Maar er zijn andere soorten schimmel die rot veroorzaken. Prik met een schroevendraaier of een ander scherp voorwerp in de hout plekken die geïnfecteerde zijn door meeldauw. Wanneer het hout zacht is of verkruimelt dan hebben de schimmels zich genesteld en is het rotten begonnen. We laten u in enkele stappen zien hoe u schimmel uit hout verwijdert.

Als u een hoge concentratie schimmel heeft, kunt u deze ruiken. Als u de typische muffe geur detecteert, controleer dan uw tapijten, vochtige muren, vochtige kruipruimtes en andere vochtige gebieden. Verwijder deze plekken meteen voordat ze erger worden.

Stap 3: Het verwijderen van grote plagen vereist voorzorgsmaatregelen – en werk!

U kunt de oppervlakte die vaak voorkomen in badkamers en gevelbeplating in enkele minuten wegwrijven met een 1/8 ratio bleekmiddel / water. Deze schimmel reiniging oplossing is een manier om schimmel te verwijderen. Maar vaak groeit en verspreidt schimmel zich op plaatsen die u niet doorheeft, totdat u de vlekken op het oppervlak ziet, papperige gipsplaten voelt of die muffe geur detecteert.

Als u schimmelconcentraties of zwarte schimmel moet verwijderen op een oppervlakte van een halve meter bij een halve meter, waar de muffe geur sterk is of waar u waterschade aantreft, raden we u aan speciale voorzorgsmaatregelen te nemen. U wilt niet alleen voorkomen dat u de rest van het huis vervuilt, maar u ook beschermt tegen het inademen van hoge concentraties sporen.

  • Draag oude kleding en schoenen die u kunt wassen of weggooien na het opruimen.
  • Draag speciale N-95 of P-100 adembescherming, naast een veiligheidsbril en handschoenen.
  • Plaats een oude ventilator of een goedkope nieuwe in een raam om de kamer tijdens het werken te ventileren. Gooi deze weg als je klaar bent met schoonmaken, omdat de sporen bijna onmogelijk te verwijderen zijn.
  • Plak triplex of karton rond de raamopeningen zodat de sporen niet terug kunnen blazen.
  • Wikkel en plak beschimmeld tapijt in plastic, en doe een dubbele vuilniszak om schimmel-besmet puin voor verwijdering.
  • Om sporen in de lucht te beheersen, bevochtigt u beschimmelde gebieden met een tuinsproeier terwijl u werkt.
  • schakel uw oven en airconditioner uit en dek kanalen en deuren af ​.
  • Houd uw natte / droge stofzuiger buiten als u stofzuigt.

1. Verwijder beschimmeld tapijt

Snijd bevlekt of muf tapijt in stukken in met een mes. Gebruik een pompspuit om de oppervlakken met water te besproeien om de verspreiding van sporen te beheersen en rol de secties op. Wikkel ze dubbel in plastic en plak ze af met ducttape. Draag beschermende kleding en laat een afzuigventilator alles naar buiten blazen.

2. Sluit het geïnfecteerde gebied af

Sluit de kamer af van de rest van het huis. Bedek de deuropening met een overlappende plastic folie en plak deze vast aan de muur en vloer. Bedek alle luchtkanalen in de kamer met plastic en tape.

3. Open beschimmelde gips muren of plafonds

Wrik plinten los van besmette gebieden met een koevoet en een blok hout. Open met behulp van een schroevendraaier zwaar geïnfecteerde of door vocht gezwollen muren om vochtschade en verborgen schimmel in de isolatie en muur te ontdekken en te openen.

4. Bevochtig de puinzak voor je de beschimmelde materialen er in doet

Je moet de muur openen om bij de schimmel te komen die erin groeit. Omdat je de muur toch moet repareren, aarzel dan niet om de gipsplaat terug te zagen tot voorbij de duidelijke schade om alle schimmel te vinden en de muur goed te laten drogen. Om te voorkomen dat u elektrische draden doorsnijdt, maakt u een gat door het beschadigde gedeelte en zoekt u eerst de draden. Schakel de stroom naar de stopcontacten uit voordat je gaat snijden. Vernevel de beschimmelde gipsplaat en isolatie met de pompsproeier om verspreiding van schimmelsporen te voorkomen. Plaats beschimmeld materiaal in dubbele zware plastic zakken en bind ze dicht.

Als de vochtschade is verwaarloosd of lang onopgemerkt is gebleven, zult u waarschijnlijk rot vinden. Verwijder en vervang waar mogelijk zachte, sponsachtige balken. Wanneer verwijdering moeilijk is, behandel de getroffen gebieden met een houtverduurzamingsmiddel (verkrijgbaar bij thuiscentra), nadat u het hout hebt schoongemaakt en het heeft laten drogen.

Stap 4: Opruimen en repareren

Voltooi de eerste schoonmaakbeurt door het puin op te zuigen. Reinig de natte / droge stofzuiger daarna grondig door het filter weg te gooien en de tank, slang en hulpstukken met de bleek- en wateroplossing te wassen.

Stap 5: Vacuüm puin

Zuig beschimmeld vuil op met een standaard nat / droog vacuüm. Koop een extra stuk slang om de stofzuiger buiten te zetten en te stofzuigen via het raam terwijl de stofzuiger buiten staat om verdere verspreiding van sporen te voorkomen.

Stap 6: Boen beschimmelde oppervlakken met schimmelreiniger

Boen de oppervlakte vlekken van muren en houtafwerking met een mengsel van 1liter water en een 1/2 kopje bleekmidde reiniger om de schimmel te doden. Gebruik een zachte borstel en wrijf tot u de schimmel ziet verdwijnen. Na het schrobben van de oppervlakken, laat de bleekoplossing gewoon in de oppervlakken doordringen en drogen.

Stap 7: Verzegel beschimmelde plekken nadat ze zijn opgedroogd

Stel luchtontvochtigers en nieuwe ventilatoren in om de nu gereinigde gebieden minimaal drie dagen te drogen en controleer ze vervolgens (op zicht en geur) op schimmel. Als u meer schimmel ontdekt, reinigt u deze opnieuw met bleekmiddel om schimmel te verwijderen.

Wanneer u zeker weet dat de schimmel is verwijderd, dicht u de houten oppervlakken met gepigmenteerde schellak zoals BIN, dit issoleert schimmel en waterschade. Installeer vervolgens nieuwe isolatie en gipsplaat. En vergeet niet dat als het vocht terugkeert, schimmel zal terugkeren.

Technieken voor het reinigen van oppervlakteschimmel

Oppervlakteschimmels groeien op zowat elke vochtige locatie, zoals de voegen van een keramische betegelde douche. Ze zijn gemakkelijk weg te schrobben met een schimmelreiniger-mengsel van 1/2 kopje bleekmiddel vermengt met 1L  water en een beetje wasmiddel. Je kunt ook een schimmelreiniger kopen bij bouwmarkten en verfwinkels en de meeste tuincentra.

Bescherm uzelf tegen contact met schimmel en de bleekoplossing door een shirt met lange mouwen en een lange broek te dragen, evenals plastic of rubberen handschoenen en een veiligheidsbril.

Als de schimmel niet verdwijnt na licht schrobben, breng het reinigingsmengsel dan opnieuw aan en laat het een minuut of twee intrekken. Schrob vervolgens opnieuw lichtjes.

VOORZICHTIGHEID!

Meng geen ammoniak of wasmiddel dat ammoniak bevat met bleekmiddel. De combinatie vormt een giftig gas.