Tips om muizen in de muur te bestrijden

Komen er rare geluiden uit de muur? Hoor je iets in de muur van je huis wat lijkt op kleine trappelende voetjes? Dan heb je misschien wel muizen in de muur. De muizen lopen dan waarschijnlijk in je spouwmuur. Contoleer het huis rondom dus goed.

Muizen in de spouwmuur

open stootvoeg
Open stootvoeg

Let vooral op openingen onder bij deurkozijnen, de muizen kunnen daar naar binnen komen. Controleer ook de open stootvoegen. Muizen en vooral spitsmuizen kunnen zelfs door open stootvoeg kruipen als deze over de jaren wat groter zijn geworden door erosie. Controleer ook gelijk de kelder op eventuele aanwijzingen dat er muizen zijn. Denk aan muizenkeutels of eventuele opgeslagen dozen die kapot zijn. Als je openingen gevonden hebt waar muizen naar binnen kunnen gaan zet daar dan muizenvallen neer. Muizen hebben de neiging om langs muren te rennen, dus wat muizen vallen met pindakaas neer zetten zal waarschijnlijk wonderen doen. Gebruik absoluut geen gif, want de effecten van het gif laat meestal even op zich wachten. En dan zal de muis de tijd hebben om zich terug te trekken in de spouwmuur voordat ze doodgaan. En dat kan tot stankoverlast lijden en het zal lastig worden om je van die stank te ontdoen.

Muizen in je gips muur?

Muizen kunnen zeker ook in je gips muur zitten. Kijk dus goed of er ergens gaten of gleuven zitten bij vloer plinten. Controleer ook de plafond plinten vooral de hoeken zijn zwakke plekken. En nogmaals elk klein gaatje is er 1 teveel. Maar voordat u alle gaten gaat dicht kitten of opvullen, moet u er eerst voor zorgen dat er geen muizen meer in de gips muur zitten. Anders kunnen de muizen er niet meer uit en gaan ze dood. En dat wilt u zeker niet want dat zal ongetwijfeld gaan stinken. En dan bent u verder van huis. hieronder hebben we een aantal tips voor u om de muizen uit de muur te krijgen.

Wij hebben een aantal verschillende vallen voor u op een rijtje gezet. Houdt hierbij rekening of u kinderen of huisdieren heeft. Niet alle muizen vallen zijn namelijk geschikt om in de buurt van kinderen en huis dieren te hebben. De muizen vallen die hieronder staan worden niet gebruikt in combinatie met gif.

 1. Muizen vangkooi

  Muizen vangkooi
  Muizen vangkooi

  Bij deze muizen val vang je de muizen levend.
  Werkwijze van de val: Heel simpel in gebruik. Hang het lokaas aan het haakje. Als de muis begint te eten zal het deurtje direct dichtvallen en de muis zal ongedeerd in de val vastzitten.
  Voordelen: muis blijft leven
  Nadelen:
  Muis blijft leven en je moet m dus zeker 2-3 kilometer van e huis uitzetten.
  Kan maar 1 muis per keer mee worden gevangen.

 2. Catch en release Muizenval

  Catch en release Muizenval
  Catch en release Muizenval

  Deze muizenval zal je muizen levend vangen. Deze val is volledig gemaakt om de muis te vangen zonder hem pijn te doen. Er zitten extra luchtgaten in de val en de val is lang genoeg zodat de mis niet vast komt te zitten als de val dichtklapt.
  Werkwijze van de val:  Haal het aasbakje uit de val door de bevestigingspunten aan de zijkant in te drukken, leg aas in het aasbakje en plaats het terug. Trek het klepje (deur) omhoog tot het veerslot vast zit. De val is nu live, dus klaar voor gebruik. Zet de val neer op plekken die bekend zijn voor de muis.
  Voordelen:
  Niet gevaarlijk voor kinderen en huisdieren
  Muis blijft leven
  Nadelen
  Muis blijft leven en je met m dus zeker 2-3 kilometer van e huis uitzetten.
  Kan maar 1 muis per keer mee worden gevangen.

  €15,95
  out of stock
  Bol.com
 3. Muizenval

  Muizenval
  Muizenval

  Deze zeer eenvoudig muizenval is een bestseller.
  Werkwijze van de val: Leg wat aas in het aasbakje via de onderkant. legt het op de plek neer waar je hem neer wilt leggen en het enige wat je hoeft te doen is aan de hendel te trekken om de val te spannen. Een zeer veilige manier om hem te spannen omdat je vingers niet in de buurt van het aas komen.
  Voordelen:
  Zeer krachtige val. Muis zal in één keer dood zijn  krachtig dicht.
  Opnieuw te gebruiken
  Hygiënisch
  Nadelen:
  Niet binnen te gebruiken in de buurt van Kinderen of huisdieren.
  Je moet meerder vallen neerzetten. Of constant in de gaten houden of er wat in je val zit.
  Misschien niet verstandig om in de voliere te zetten.

  €21,95
  out of stock
  Bol.com
 4. Elektrische Muizenval

  Elektrische Muizenval
  Elektrische Muizenval

  Ook een eenvoudige en effectieve muizen val is de elektrische muizenval. Plaats de batterijen in de muizenval. Plaats het lokaas via de achterzijde in de val. Zet de val op een plek waar veel muizen zijn gezien en zet de muizen val aan.
  Werkwijze van de val: De muis zal over het metalen plaatje naar het aas lopen. Maar alleen op het moment dat de muis over het metalen plaatje loopt zal hij worden geëlektrocuteerd. Er zal een lampje gaan knipperen of groen branden als er een muis is geëlektrocuteerd.
  Voordelen:
  Muis is in 1x dood als hij er goed opstaat.
  Nadelen:
  Niet te gebruiken in de buurt van kinderen en huisdieren
  Werkt op batterijen.
  Meerdere vallen nodig bij een muizen plaag

Laatste redmiddel

Mochten de muizen in de gipsmuur zitten en ze kunnen er niet meer uit, of je weet niet zeker of ze eruit kunnen. kun je als aller laatste het volgende proberen.

 • Boor een gat ter grootte van een 2 euro munt in uw gipsplaat, doe dit slechts enkele centimeters boven de vloer.
 • Pak een kartonnen doos en maak een overeenkomstig gat aan de zijkant van de kartonnen doos, zet een muizenval in de doos met een lokaas(pindakaas werkt altijd prima).
 • Bedek de bovenkant van de doos met transparant cellofaan en bevestig de doos tegen de muur.
 • Controleer de komende dagen de doos door het cellofaan om te zien of een muis het aas heeft genomen. Vaak vang je je eerste muis in minder dan een uur.
 • Herhaal indien nodig het proces totdat je denkt dat er geen muizen meer in je muur zitten. Of tot je geen muizen geluiden meer hoort of geen sporen van muizen ziet

Om te voorkomen dat de muizen besmetting terugkomt, dicht je kleine gaatjes af die knaagdieren mogelijk toegang tot je huis kunnen geven. Inspecteer de ventilatieopeningen in uw hele huis op gaten en scheuren tussen de daken en muren. Bedek deze gaten met gaas om te voorkomen dat knaagdieren er doorheen glippen. Hetzelfde moet worden gedaan met andere openingen die kunnen dienen als ingangen voor muizen, zoals rond de zijkanten van raamkozijnen en deurkozijnen.

Zodra je zeker weet dat je het probleem hebt opgelost, maak je het gat in de gipsplaat dicht met kit en inspecteer je de dakrand van je huis op plekken waar muizen mogelijk door zijn geglipt.

Dode muizen in muren

In sommige gevallen kan je door je reukvermogen het bewijs al hebben dat je te maken hebt met een knaagdieren probleem. Zelfs als je geen beestjes in je huis hebt gezien, kan de stank van dode muizen die zich hebben opgehoopt in spouwmuur of in je gipsmuur te ruiken zijn. Een dode muis mag niet in je muur blijven rotten, omdat het lijk snel vlooien kan aantrekken.

Met een inspectiecamera kun je naar de plek zoeken waar de dode muizen zich bevinden.
Boor een gat een paar centimeter boven de grond, en ter grootte van een centimeter, in je gipsplaat. Boor het gat in de gipsplaat waar u van denkt dat de geur vandaan komt. Als het zoeken met de inspectiecamera niets onthult, probeer dan een ander gat in de aangrenzende gipsplaat. Als u een dode muis ziet, maakt u een iets groter gat in de gipsplaat om de dode muis te verwijderen, sluit u de gipsplaat af en klaar is kees.