Tips om mieren te bestrijden

Last van mieren in je tuin in je huis of allebei? Zitten ze onder tegels, achter plinten of in je kast? Het is onvermijdelijk dat je ooit eens met mieren in aanraking komt. Daarom hebben wij wat tips voor je hoe je mieren op een natuurlijke wijze kan bestrijden. Dus zonder enige chemicaliën te gebruiken.

Wij hebben alle manieren geprobeerd om mieren te bestrijden en voor ons werkte de volgende manier het beste:

Mieren bestrijden gaat als volgt.

 1. Kook water in een pan.
 2. Voeg afwasmiddel toe aan het kokende water.
 3. Giet het over de mieren heen en in de gaten waar mieren zitten.
 4. Herhaal dit een aantal keer.

Natuurlijk zijn er genoeg chemische bestrijdingsmiddel die ook helpen. Maar wij gebruiken vooral de huismiddelen tegen het bestrijden van mieren. Uiteraard zijn er ook biologische lokmiddelen die u kunt kopen.

Wat te doen tegen mieren in huis

Wij weten hoe we op natuurlijke wijze mieren moeten verdelgen, omdat we het nu al jaren doen! Wij vertellen je hoe je zelfgemaakt mieren aas kunt maken en gebruiken. Toen de mieren binnenvielen, bedacht ik hoe ik op natuurlijke wijze van mieren af kon komen. En zo hebben we het gedaan!

Tips om mieren op natuurlijke manier te bestrijden en ze buiten je huis te houden!

Zo kunt u Mieren met een natuurlijke middel bestrijden

 1. Mieren bestrijden met munt

  Mieren bestrijden met munt
  Mieren bestrijden met munt

  Plant munt rond de omtrek van uw huis om insecten af ​​te weren.
  Pepermunt is een natuurlijk insecten werend middel. Je kunt munt rond je huis planten of de etherische olie van pepermunt gebruiken als een natuurlijke remedie voor de bestrijding van mieren. Mieren haten de geur, en je huis zal munt fris ruiken! Doe een paar druppels etherische olie van pepermunt op een watten bolletje en veeg het op plekken waarvan u denkt dat er mieren langskomen. Je kunt het wattenbolletje met pepermuntolie ook kasten of ruimtes plaatsen waar de mieren vaak voorkomen.

 2. Mieren bestrijden met azijn

  mieren bestrijden met azijn
  mieren bestrijden met azijn

  Meng een 50/50 oplossing van azijn en water in een spuitfles. Spuit het rechtstreeks op de mieren om ze te doden, veeg de mieren vervolgens op met een vochtige papieren handdoek en gooi ze weg. Je kunt ook azijn en water gebruiken als afschrikmiddel; spuit het rond je vensterbanken, deuropeningen en andere plaatsen waar je mieren naar binnen ziet komen.

 3. Mieren bestrijden met Citroensap

  Mieren bestrijden met Citroensap
  Mieren bestrijden met Citroensap

  Net als azijn lijkt citroensap ook het geursporen te vernietigen die de mieren volgen. Probeer een oplossing van 1 deel citroensap te mengen met 3 delen water en te gebruiken als een universele spray. Spray de citroenoplossing rond de toegangen en de omtrek van uw huis, of waar u ook maar mieren ziet.

 4. Mieren bestrijden met Kaneel

  Mieren bestrijden met Kaneel
  Mieren bestrijden met Kaneel

  Kaneel is een goed middel om mieren te doden. Wanneer een mier kaneel inhaleert, stikt het en sterft het. Je kunt gemalen kaneel strooien op het pad van de mieren of rond een mieren hoop opening. Etherische Kaneel olie werkt ook goed om mieren af ​​te weren. Meng een paar druppels kaneelolie met water en spuit op mierensporen, rond deuren, ramen en scheuren.

 5. Mieren bestrijden met Cayennepeper of zwarte peper

  Mieren bestrijden met zwarte peper
  Mieren bestrijden met zwarte peper

  Zowel cayennepeper als zwarte peper stoten mieren af. Mieren haten cayennepeper. Zwarte peper werkt net zo goed. Lokaliseer de probleem gebieden op en strooi wat peper rond dat gebied. Een alternatieve oplossing is om wat peper met water te mengen en de oplossing op de mieren te spuiten. De peper doodt de mieren niet, maar het zal ze zeker weerhouden terug te keren.

 6. Mieren bestrijden met Diatomeeënaarde

  Mieren bestrijden met Diatomeeënaarde
  Mieren bestrijden met Diatomeeënaarde

  Diatomeeënaarde breekt het exoskelet (uitwendig skelet) van insecten af. Diatomeeënaarde (DE) werkt ook goed als een mierenwerend middel. Dit poeder is een fossiele overblijfselen van marien fytoplankton. De microscopisch vlijmscherpe randen van DE kunnen door de exoskelet van de mieren snijden, waardoor hun lichaam geleidelijk uitdroogt. Strooi voorzichtig een dunne laag DE op vensterbanken, onder de koelkast, onder kasten, in en rond vuilnisbakken en andere plaatsen waar je mieren ziet. Herhaal dit eenmaal per dag totdat alle mieren verdwenen zijn.

 7. Mieren bestrijden met Borax

  Mieren bestrijden met borax
  Mieren bestrijden met borax

  Borax is een volledig natuurlijk mineraal dat in alle uithoeken van de wereld wordt gevonden. En wordt gebruikt om te helpen met schoonmaken, wassen, tuinwerkzaamheden en als bestrijding middel tegen ongedierte waarom waaronder ook kakkerlakken. Hieronder staan twee manieren om borax te gebruiken als mieren bestrijdingsmiddel.

  Borax Bestrijdingsmiddel nummer 1
  Benodigdheden
  poedersuiker
  Borax
  Flessendoppen

  Maak een zelfgemaakt mieren aas door een deel borax grondig te mengen met 3 delen poedersuiker.
  Vul Flessendoppen met dit zelfgemaakte mieren aas en plaats ze bij de plek waar je vermoedt dat mieren je huis binnenkomen.
  Als je sporen van mieren ziet, plaats de doppen met het mengsel direct op hun pad. Dit voorkomt dat ze door je huis lopen op zoek naar zoetigheid als je ze gelijk al iets aanbiedt.

  Borax Bestrijdingsmiddel nummer 2
  Benodigdheden
  Kopje warm water
  ½ kopje suiker
  3 eetlepels borax
  Wattenbolletjes

  meng een kopje warm water met ½ kopje suiker en 3 eetlepels borax.
  Zuig het mengsel op met wattenbolletjes en plaats ze op plekken in de buurt van een mierenpad.
  Weersta de drang om alle mieren te doden die je ziet. Laat de mieren het aas naar het nest brengen. De mier is niet in staat om onderscheid te maken tussen borax en suiker en de boraxdeeltjes zullen uiteindelijk de hele kolonie doden. Hoe meer zelfgemaakt mieren aas terug naar de kolonie wordt gedragen, hoe minder mieren je zult hebben.

  Heb je kinderen of huisdieren die in buurt van het mengsel kunnen komen? Probeer dan het volgende in plaats van het borax poedersuiker mengsel.

 8. Mieren verdelgen met baking soda

  Mieren verdelgen met baking soda
  Mieren verdelgen met baking soda

  Benodigdheden
  Poedersuiker
  Baking soda
  Flessendoppen/potdeksel

  Meng 1 deel baking soda (zuiveringszout)  met 1 deel poedersuiker. Ik gebruikte van elk een 3/4 eetlepel en mengde het direct in de flessendop.  Mieren kunnen geen onderscheid maken tussen bakpoeder en poedersuiker. De suiker trekt de mieren aan, en het zuiveringszout is wat hen doodt: het reageert met het zuur in hun spijsvertering en ze “exploderen”. Plaats het mengsel op strategische locaties en wacht tot de baking soda (zuiveringszout) zijn ding doet. Je kunt het in een potdeksel of flessendop doen. Maar je kunt het ook rechtstreeks op de grond neerleggen waar de mieren zich bevinden.

Mieren onder tegels en bestrating bestrijden

Mieren komen veel voor in huizen en op werven. Hoewel de meeste niet bijten, kunnen ze toch problemen veroorzaken in het huis of onder de stoep zoals een looppad in de tuin. Mieren zijn aaseters en zullen geen schade toebrengen aan een gezond gazon, hoewel veel mierenheuvels er onaantrekkelijk uit kunnen zien op tuinpaden of opritten. Los dit probleem op door een aantal huismiddeltjes te gebruiken om mieren onder tegels te bestrijden.

 1. Giet langzaam, kokend water op mieren heuvels. Hoewel je dit misschien meer dan eens moet doen, zou het uiteindelijk de kolonie moeten doden.
 2. Maak een mengsel van borax en zand om tussen tegelvoegen te gebruiken. Zand wordt gebruikt als basis bij het leggen van tegels. En mieren gebruiken het om hun kolonies te bouwen.
 3. Strooi een mengsel van borax en zand in de mier openingen in de voegen van de bestrating. Veeg het mengsel met een stijve bezem in een heen en weer beweging in de voegen om ervoor te zorgen dat het mengsel in de tegelvoegen terechtkomt.
 4. Gebruik Poleo mentha poleimunt  thee voor het afstoten van mieren. Laat de thee afkoelen en giet het in een spuitfles. Spray de getroffen gebieden met de thee. Groene munt thee kan ook worden gebruikt.
 5. Maak een mengsel van 1 deel borax en 1 deel suiker om rond de getroffen gebieden te strooien. Mieren zijn dol op suiker en nemen het mengsel met borax terug naar hun nest. De borax zal de koningin vergiftigen.

Levenscyclus van een mier

Mieren eitjes

Het leven van een mier begint als een ei. Miereneieren zijn zacht, ovaal en klein . En hebben ongeveer de grootte van de punt aan het einde deze zin. Niet alle eieren zijn bestemd om volwassen te worden – sommige worden door nestgenoten opgegeten voor extra voeding.

Mieren Larven

Uit een mieren ei komt uit een wormvormige larve zonder ogen of benen. Larven zijn eetmachines die afhankelijk zijn van volwassenen om voor een constante voedselvoorziening te zorgen. Als gevolg hiervan groeien ze snel en vervellen ze tussen de verschillende maten.

Mierenpoppen

Wanneer een larve groot genoeg is verandert deze in een pop. Dit is een fase van rust en reorganisatie. Poppen lijken meer op volwassenen, maar hun benen en antennes zijn tegen hun lichaam gevouwen. Ze beginnen witachtig en worden geleidelijk donkerder. De poppen van sommige soorten spinnen een cocon voor bescherming, terwijl andere onbedekt of naakt blijven.

Ten slotte komt de pop tevoorschijn als een volwassene. Jonge volwassenen zijn vaak lichter van kleur, maar worden donkerder naarmate ze ouder worden. Het ontwikkelingsproces van ei tot volwassene kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de soort en de omgeving. Wist je dat mieren, zoals alle insecten, volgroeid zijn als ze volwassen worden? Hun exoskeletten voorkomen dat ze groter worden.

volwassen mieren behoren tot een van de drie volgende klassen: koningin, arbeider of man.

Mieren Koningin
Dit zijn vrouwtjes die als larven meer werden gevoerd. Ze zijn groter dan werkers en leggen alle eieren in een kolonie, tot miljoenen in sommige soorten! Koninginnen hebben aanvankelijk vleugels en vliegen om een ​​partner te vinden, maar ze scheuren ze af voordat ze een nieuwe kolonie beginnen. Een koningin kan tientallen jaren onder de juiste omstandigheden leven.

Werknemers
zijn vrouwen die minder als larven werden gevoerd. Ze reproduceren niet, maar voeren andere taken uit. Zoals het verzorgen van het broeden het nest bouwen, schoonmaken en voedsel verzamelen. Werknemers zijn vleugelloos en leven meestal enkele maanden.

Mannetjes
hebben vleugels en vliegen om te paren met koninginnen. Ze leven slechts een paar weken en helpen nooit met de klusjes van de kolonie.