Tips om Ratten en Muizen in je plafond te bestrijden

Muizen en ratten zijn uitstekende klimmers en ontdekkingsreizigers. Ze vind makkelijk hun weg in het geraamte van je huis. Het maakt deel uit van hun aard om te verkennen tijdens het zoeken naar voedsel. En het creëren van nesten en gemeenschappen in onze huizen. Muizen kunnen gemakkelijk in muren klimmen en in plafonds en vloeren komen. Ze kunnen door hout, plastic, gipswanden, plaatsteen, gipsplaten en vrijwel elk ander bouwmateriaal kauwen. Behalve dan glas, metaal en beton. Nou, als het beton niet goed is uitgehard of oud en kruimelig is, kunnen ze zelfs door beton heen. Muizen hebben ook een goed geheugen en laten geursporen achter om hun weg te vinden.

 • Dit betekent dat muizen zich zeer snel en efficiënt door een huis kunnen bewegen. We kunnen dat in ons voordeel gebruiken wanneer we proberen ze te bestrijden

Geluid van ratten en muizen in het plafond

Een veel voorkomend geluid dat muizen maken is krabben. Als muizen over uw muren, plafond en zolders klimmen en kruipen, hoort u een krassend geluid. Ze krabben ook constant rond voor nestmateriaal. Muizen lopen door de isolatie in uw muren, plafonds en zolder, maar ze nestelen zich meestal op zolder. Het is geïsoleerd van de rest van het huis.

Er zijn 2 manieren om ratten en muizen uit plafonds te krijgen.

 1. Laten we eerst kijken of we de knaagdieren kunnen bestrijden zonder het huis te slopen.
  We weten dat muizen zich snel en gemakkelijk door het hele huis kunnen bewegen. Inclusief muren, plafonds, vloeren, zolders en kruipruimtes.
 2. We weten ook dat ratten en muizen vaak moeten eten. Ze houden ervan voedsel te hamsteren en op te slaan, zeker wanneer dat overvloedig is nabij hun nestplaatsen. Dit vertelt ons dat ze naar meer toegankelijke gebieden zullen reizen op zoek naar voedsel.
€17,95
out of stock
Bol.com
€46,95
in stock
Bol.com

1. Ingangen zoeken en blokkeren

Zorg ervoor dat alle ingangen van de muis worden geblokkeerd behalve 1, zet daar je ratten/muizen val neer. Als ze eruit moeten kunnen ze er maar op 1 manier uit.
Wees consistent en controleer dagelijks vallen, maak ze schoon en reset ze.

Ingangen opvullen met staalwol

Is het gelukt om alle muizen te vangen? Komt er geen geluid meer uit het plafond? Vul dan alle openingen waar je denkt dat muizen het plafond in zijn gekropen met staalwol. Dit werkt goed, dit spul is perfect om gaten te dichten.

Wees er wel zeker van dat alle muizen uit het plafond zijn. Als er namelijk nog muizen in het plafond zitten en ze kunnen er niet uit dan zullen ze in het plafond doodgaan en dan zal het onaangenaam gaan ruiken.

2. Gaten boren in het plafond

Dit houdt in dat er echt  gaten of een gat in het plafond moet worden gemaakt. Hiervoor moet je wel handig zijn met gereedschap. In dit bericht gaan we het niet over het repareren van het plafond hebben. We gaan het puur over het bestrijden van de muizen hebben. En als je het nog nooit eerder hebt gedaan, moet je dit niet zelf proberen.

Als je het wel wilt proberen is dit een goede optie om het te doen:

 1. Zoek de plek op waar u denkt dat de muizen het meest actief zijn.
 2. Teken met een potlood een gat waar u wilt boren.
 3. Zorg ervoor dat je op een plek gaat boren waar geen houten balken achter lopen
 4. En kijk ook goed of er daar geen draden of pijpen lopen die u zou kunnen raken.
 5. U kunt nu 2 dingen doen 1. Het gat zo groot maken dat er een muizen val doorheen kan en dat u deze op het plafond plaatst of 2. Het gat zo groot maken dat er een muis doorheen kan en de muizenval dan zo hoog mogelijk en zo dicht mogelijk in de buurt van het gat plaatsen.
 6. wees erop voorbereid dat wanneer u de boor uit het plafond haalt, er misschien een muis in paniek naar beneden springt!
 7. De beste tijd om de vallen neer te zetten is in de avond, muizen zijn dan het meest actief en is de kans dus groter dat u een muis vangt.
 8. Als er een muis in zit haal je deze eruit en maak je de muizen val  schoont.
 9. Herhaal dit totdat u denkt dat er zich geen muizen meer in uw plafond bevinden.
 10. Nu moet je het plafond maken en opnieuw schilderen.
 11. Onthoudt echter dat als u niet alle muizeningangen naar uw huis heeft gevonden en gedicht, dat de kans er is dat ze weer binnenkomen en je weer overnieuw kan beginnen.