Kruipende insecten bestrijden

Hoewel we misschien onze neus ophalen van walging als we één van deze insecten over onze kelder- of keukenvloeren zien kruipen, zullen wij je leren hoe je ze het beste kan bestrijden en beheersen. Door een product te gebruiken dat diatomeeënaarde bevat, kunt u kruipende insecten zoals mieren, teken, kakkerlakken, zilvervissen, oorwormen en bed wantsen bestrijden zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken.

Door meer te leren over deze insecten en door oplossingen te vinden om ze te bestrijden, kunt u zich opgelucht voelen wetende dat uw huis of biologische tuin vrij is van kruipende insecten.

Zo gebruik je diatomeeënaarde kruipende insecten te bestrijden

Stap 1: Geef je huis een grondige schoonmaakbeurt. Veeg, dweil, zet voedsel weg en stofzuig grondig. Het handhaven van reinheid is meestal de beste verdediging tegen kakkerlakken.

Stap 2: Droog alle vochtige gebieden af waar je diatomeeënaarde neer gaat leggen.

Stap 3: Breng DE overal aan waar je kakkerlakken hebt gezien, ook rond het huis. Stof op de plekken niet alles, want kakkerlakken zullen niet op diatomeeënaarde stappen als het stof te zwaar is. Pas DE overal toe waar kakkerlakken zich kunnen verstoppen. Breng DE niet aan op een gebied dat constant vochtig of nat is, omdat natte diatomeeënaarde geen insecten zal doden.

Stap 4: Laat DE net zolang liggen als de kakkerlakkenplaag voortduurt. Breng opnieuw aan als diatomeeënaarde. Als de kakkerlakken eenmaal verdwenen zijn, kun je de diatomeeënaarde opzuigen, maar je kunt het ook laten liggen als preventieve maatregel tegen toekomstige plagen.

Hoe werkt diatomeeënaarde tegen het bestrijden van insecten?

De reden waarom DE wordt aanbevolen voor het bestrijden van insecten is vrij eenvoudig. Het stof is krassend, dus wanneer beestjes met een exoskelet (harde schelpen aan de buitenkant) worden blootgesteld aan diatomeeënaarde, snijdt het door die beschermende laag, en de insecten drogen uiteindelijk uit en sterven. Die hardheid, veroorzaakt door de microscopisch kleine randen van de gefossiliseerde diatomeeën, is ook de reden waarom DE de huid en ogen irriteert. Het wordt aanbevolen om een masker te dragen als u het in grote hoeveelheden aanbrengt.