Deze huismiddelen werken echt om mieren te bestrijden

Waar één mier is, zijn er waarschijnlijk duizenden meer. Dit stoort je misschien niet zo erg als je in de vrije natuur aan het picknicken bent, maar als je een mierenplaag in je huis hebt, wil je het probleem zo snel mogelijk oplossen.

Er zijn veel manieren om mieren en hun kolonies in huis te bestrijden. Sommige hiervan zijn natuurlijke oplossingen die geen chemicaliën of gifstoffen aan uw omgeving toevoegen.

Deze 2 methodes werkte bij ons het beste.

Azijn werkt prima om mieren op bepaalde plekken weg te houden. Je hebt een plantenspuit water en azijn nodig. Mix 50/50 azijn en water. Giet het in een plantenspuit. En spuit op de plekken waar je geen mieren wilt hebben.

Baking Soda bestrijd niet alleen mieren maar je kunt ze ook verdelgen in hun mierenhoop.
Bevoschtig de mierenhoop gooi Baking Soda er overheen. Giet na 30 minuten azijn op de mierenhoop. Mieren kunnen de combinatie van baking soda en azijn niet aan en zullen overlijden.

Hieronder enkele andere manieren om mieren op een natuurlijke en veilige manier te doden en te bestrijden.

1.Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is een soort silica. Het bevat versteende overblijfselen van waterorganismen die diatomeeën worden genoemd.

Diatomeeënaarde is geen gif. Het doodt mieren en andere insecten door de oliën in hun skeletten te absorberen, waardoor ze uitdrogen. Omdat het irriterend is, moet u voorkomen dat u diatomeeënaarde inademt of op uw huid krijgt.

De microscopische vlijmscherpe randen van DE kunnen door de exoskeletten van de mieren snijden, waardoor hun lichaam geleidelijk uitdroogt.

  1. Strooi voorzichtig een dun laagje diatomeeënaarde op vensterbanken, onder de koelkast, onder kasten, in en rond vuilnisbakken en andere plekken waar je mieren ziet.
  2. Herhaal een paar keer per dag totdat alle mieren verdwenen zijn.

U kunt diatomeeënaarde van voedselkwaliteit online kopen. Volg de aanwijzingen op de verpakking of strooi het poeder overal waar je mieren ziet om het als bestrijdingsmiddel te gebruiken.

2. Glasreiniger en vloeibaar wasmiddel

De combinatie van glasreiniger met vloeibaar wasmiddel of afwasmiddel kan helpen voorkomen dat mieren uw huis binnendringen. Het doet dit door het geurende feromoonspoor te verwijderen dat ze achterlaten als ze lopen.

Meng samen en spuit op plaatsen waar mieren samen lopen of vandaan komen. Veeg het gebied na het spuiten schoon maar laat een licht spoor achter.

3. Handzeep

Als de geur van glasreiniger je stoort, dan zou je handzeep kunnen gebruiken om mieren te bestrijden. Zeepwater van welke aard dan ook verwijdert de geur van mierenferomonen. Gebruik het op mierenpaden en toegangspunten in uw huis.

Zonder feromoonsporen om te volgen, kunnen mieren niet met elkaar communiceren.

4. Peper

Omdat mieren de geur van peper irriterend lijken te vinden, kun je zwarte of rode (cayennepeper) peper proberen als afschrikmiddel.

Dit middel tegen mierenplaag is volledig natuurlijk en veilig. Bewijs suggereert dat het strooien van peper rond plinten en achter apparaten kan helpen om mieren weg te houden.

5. Pepermunt

Pepermunt is een natuurlijk insecten werend middel dat zeer effectief kan zijn bij het afschrikken van mieren en andere insecten, zoals muggen.

Meng 10 tot 20 druppels etherische olie van pepermunt met 2 kopjes water. Spuit het mengsel rond de plinten en ramen van uw huis. Laat drogen.

Zoals bij de meeste etherische oliën, houd pepermuntolie buiten het bereik van huisdieren, vooral katten, die bij blootstelling ziek kunnen worden.

6. Tea tree olie

Tea tree olie bestrijd mieren en doodt ze. Meng 5 tot 10 druppels tea tree olie met 2 kopjes water en gebruik het als spray. Je kunt ook wattenbolletjes doordrenken en ze in huis plaatsen waar je mieren hebt gezien.

Als de geur te sterk is, probeer dan een mengsel te maken dat tea tree olie combineert met pepermuntolie en water.

Zoals de meeste etherische oliën, moet tea tree olie buiten het bereik van huisdieren worden gehouden, vooral katten, die bij blootstelling erg ziek kunnen worden.

7. Citroen eucalyptus olie

Olie gewonnen uit de citroen-eucalyptusboom is een ander natuurlijk insecten werend middel. Het bevat citronella, dat in kaarsen wordt gebruikt om vliegende insecten, zoals muggen, af te weren. Het is ook effectief is in het afweren van mieren.

Neem geen citroen eucalyptus olie in. Houd het buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Om te gebruiken, wattenbolletjes doordrenken met de onverdunde olie. Plaats ze op plekken gebieden waar mieren zijn gezien. Verander de wattenbollen wekelijks.

8. Kokend water

Als je mieren gaten in de buurt van je huis ziet, giet er dan kokend water in. Dit zal onmiddellijk en effectief veel van de mieren doden. Een Mierenhoop lijkt misschien klein, maar de mierenkolonies eronder zijn breed.

Het kokende water is niet genoeg om de hele kolonie te doden. Zorg er daarom voor dat je elk mierenhol in de buurt van je huis behandelt.

Lees ook: Tips om mieren te bestrijden

9. Maizena

Als je een groot aantal mieren tegenkomt, kun je maizena gebruiken om ze te bestrijden.

Strooi royaal maizena over de groep mieren en voeg water toe. Het zal rommelig zijn, maar het resultaat is dat er veel dode mieren zijn die in maizena zijn ingepakt.

Je kunt de mieren ook bedekken met maizena en ze vervolgens opzuigen in plaats van water te gebruiken.

10. Kaneelblad olie

Een ingrediënt van kaneelblad olie, waaronder trans-cinnamaldehyde, is effectief gebleken bij het doden en bestrijden van mieren, inclusief bijtende rode mieren.

Kaneelpoeder is ook effectief bij het bestrijden van mieren. Probeer wattenbolletjes te verzadigen met de olie en laat ze achter op de plek waar je mieren hebt gezien, of strooi het poeder op vensterbanken en plinten.

11. Neem olie

Neem olie wordt gewonnen uit de neemboom, die inheems is in India. Bij onverdund gebruik van de neem olie weerhoudt het mieren je huis binnen te gaan.

Van verdunde neem en producten die neem-extract bevatten, is gemeld dat ze lang niet zo goed werken als onverdunde neem olie.

12. Koffiedik

Dit mierenafweermiddel vereist dat je eerst koffie zet. Gebrouwen koffiedik is wordt gebruikt om mieren weg te houden.

Leg koffie dik op een schaaltje of een en zet ze in de buurt van gebieden die mieren aantrekken, zoals voerbakken voor huisdieren en planten.

Je kunt ze ook op vensterbanken plaatsen. Ze kunnen hun kracht verliezen als ze eenmaal droog zijn, dus zorg ervoor dat je ze vaak vernieuwt.

13. Boorzuur

Boorzuur is een soort gif waarvan is bewezen dat het werkmieren en hun koningin binnen 3 weken na blootstelling doodt. Het doet dit door hun buitenste schalen en magen te beschadigen.

Het is erg belangrijk om boorzuur uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden en handschoenen te dragen terwijl u ermee werkt. De boorzuur mix om mieren te bestrijden, maak je als volgt:

  1. Maak een oplossing van 1/2 theelepel boorzuur, 8 theelepels suiker en 1 kopje warm water.
  2. Roer tot de suiker en boorzuur volledig zijn opgelost. Dompel wattenbolletjes in de mix en leg ze in je huis op plekken waar je mieren hebt gezien.
  3. Je kunt het mengsel ook in bakjes laten staan. Na gebruik de bakjes grondig wassen of weggooien.

Je kunt boorzuur ook gebruiken als ingrediënt in doe-het-zelf-mierenvallen. Meng het poeder met iets zoets dat mieren aantrekt, zoals glucosestroop. Strooi het poeder op een stukje karton, en plaats het op plekken waar je mieren ziet.

14. Borax (natriumtetraboraat)

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn borax en boorzuur niet dezelfde chemische verbinding. Ze kunnen beide even effectief zijn bij het doden van mieren in huis.

Gebruik, net als boorzuur, geen aas bereid met borax waar kinderen of huisdieren bij kunnen.

Maak een oplossing van borax, suiker en warm water volgens dezelfde procedure als met boorzuur.

15. Controleer je kamerplanten

Controleer je kamerplanten op mieren. Gooi alle planten weg die besmet lijken te zijn.

Voorkom dat mieren zich nestelen in je planten door schillen van citroenen of sinaasappels er omheen te leggen.

16. Citroensap

Net als azijn lijkt citroensap ook de geursporen die mieren achterlaten en volgen te vernietigen.

Probeer een oplossing van 1 deel citroensap te mengen met 3 delen water en gebruik het als een universele spray. Spuit de citroenoplossing rond de ingangen en rond je huis, of op plaatsen waar je mieren vaak ziet.

17. Kaneel

Kaneel is één van de beste huismiddelen om mieren te doden. Wanneer een mier kaneel inademt, stikt en sterft hij. Je kunt gemalen kaneel gebruiken en op het mierenpad of rond een opening van een mieenhoop strooien.