Bedwantsen Bestrijden

Heb je last van rode plekken op enkels en benen? Dan zijn het waarschijnlijk bedwantsen die je hebben gebeten! En daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Wil je weten hoe je de bedwantsen het beste kan bestrijden? Lees dan verder.

Dit werkte bij ons het beste om zelf bedwantsen te bestrijden:

De bedwantsen zijn erg goed te bestrijden met baking soda (zuiveringszout). Het werkt als volgt.

 1. Strooi baking soda op de plekken waar bedwantsen te zien zijn of graag zitten.
 2. Zuig de baking soda na een paar dagen op.
 3. Zitten er nog steeds bedwantsen herhaal de stappen dan.

De baking soda zuigt de laag wax die op de schild van de bedwants zit op. En hierdoor droogt de bedwants uit, en dat overleven ze niet.

Het ongedierte bleef echter in sommige delen van de wereld bestaan, waaronder delen van Afrika, Azië en Oost-Europa. In het afgelopen decennium hebben bedwantsen een dramatische comeback gemaakt. Ze verschijnen steeds vaker in huizen, appartementen, hotels, zorginstellingen, slaapzalen, schuilplaatsen, scholen en openbaar vervoer. Andere plaatsen waar bed wants soms voorkomen zijn bioscopen, wasserijen en kantoorgebouwen. Immigratie en internationale reizen hebben bijgedragen aan de heropleving van bedwantsen en veranderingen in de moderne ongedierte bestrijding, minder effectieve insecticiden en een afname van maatschappelijke waakzaamheid zijn andere vermoedelijke factoren voor het terugkomen.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen vliegen niet, maar ze kunnen zich snel over vloeren, muren en plafonds bewegen. Vrouwelijke bed wantsen kunnen tijdens hun leven honderden eieren leggen, die elk ongeveer de grootte van een klein stofje hebben.

Onvolwassen bedwantsen, nimfen genaamd, vervellen vijf keer voordat ze volwassen worden en hebben een maaltijd van bloed nodig voor elke keer dat ze vervellen. Onder gunstige omstandigheden kunnen de insecten zich in slechts een maand volledig ontwikkelen en drie of meer generaties per jaar produceren.

Hoewel ze hinderlijk zijn, wordt niet gedacht dat ze ziekten overdragen.

Bedwants na 12 voeden - ongedierte zelf bestrijden
Bedwants na 12 minuten voeden

Hoe kom je van bedwantsen af?

Bedwantsen bestrijden begint met het opruimen van de plekken waar bedwantsen zich bevinden. Hier bedoelen we het volgende mee:

 1. Reinig beddengoed, gordijnen en kleding in heet water en droog ze op de hoogste drogerstand.
 2. Plaats knuffels, schoenen en andere items die niet gewassen kunnen worden in de droger en laat deze 30 minuten draaien op de hoogste stand.
 3. Gebruik een stijve borstel om matras naden schoon te maken, op deze plek bevinden zich vaak bedwantsen en eieren. Hierna kun je het matras het beste stofzuigen.
 4. Stofzuig uw bed en slaapkamer regelmatig. Plaats de stofzuigerzak na het stofzuigen onmiddellijk in een plastic zak en plaats hem buiten in een vuilnisbak.
 5. Plaats een hoeslaken met ritssluiting om je matras om te voorkomen dat bedwantsen binnenkomen of ontsnappen.
 6. Repareer scheuren in het gips en lijm het behang vast om plekken waar bedwantsen zich kunnen verbergen te verkleinen.
 7. Ruim rommel rond je bed op.
 8. Gooi je matras weg als deze besmet is, maar zorg ervoor dat je slaapkamer bedwants vrij is  voor je een nieuwe koopt. Anders zullen ze je nieuwe matras besmetten.

Hoewel het opruimen van aangetaste gebieden nuttig kan zijn bij het beheersen van bedwantsen, vereist het verwijderen van deze bedwantsen meestal chemische bestrijden behandelingen. Omdat het behandelen van uw bed en slaapkamer met insecticiden schadelijk kan zijn, is het belangrijk om producten te gebruiken die veilig in slaapkamers kunnen worden gebruikt. Behandel geen matrassen en beddengoed tenzij op het etiket specifiek staat dat u ze op beddengoed kunt gebruiken.

Over het algemeen is het het veiligst en het meest effectief om een ervaren ongediertebestrijder in te huren voor het uitroeien van bedwantsen.

Kunnen bedwantsen bijten?

Ja dat kunnen ze zeker. Bedwantsen zijn vooral ’s nachts actief en bijten mensen terwijl ze slapen. Ze voeden zich door  de huid te doorboren en bloed op te nemen via een langwerpige bek. De wantsen voeden zich zo’n drie tot 12 minuten om opgezwollen te raken en dan ongemerkt weg te kruipen.

Bedwantsen beet

De meeste bedwants beten zijn in het begin pijnloos, maar veranderen later in jeukende striemen. In tegenstelling tot vlooienbeten die zich voornamelijk rond de enkels bevinden. Maakt het voor de bed wants niets uit waar ze prikken als ze er maar bij kunnen. Ook hebben de bedwantsen beten geen rode vlek in het midden zoals vlooienbeten.

Mensen die zich niet realiseren dat ze een bed wants plaag hebben, kunnen de jeuk en striemen toeschrijven aan andere oorzaken, zoals muggen. Om beten van bedwantsen te bevestigen, moet je de bugs zelf vinden en identificeren.

Bedwantsen afmetingen
Bedwants afmeting

Hoe kun je bedwantsen herkennen?

Je kunt een bed wants herkennen aan het volgende. Volwassen bedwantsen zijn ongeveer 5mm lang en roodbruin, met ovale, afgeplatte lichamen. Ze worden soms aangezien voor teken, kakkerlakken of andere huishoudelijke insecten. De onvolwassen bedwants (nimfen) lijken op de volwassenen, maar zijn kleiner en lichter van kleur. Bedwantsen vliegen niet, en ze springen niet zoals vlooien, maar ze kunnen snel over vloeren, muren, plafonds en andere oppervlakken kruipen.

Bedwants eieren

Volwassen vrouwtjes leggen hun eieren op afgelegen plaatsen en leggen 1, 2 of meer eieren per dag af, mogelijk honderden tijdens hun leven. De eieren zijn klein (ongeveer de grootte van een stofdeeltje), witachtig en moeilijk te zien zonder vergroting glas, vooral op lichtgekleurde oppervlakken. Bij de eerste legging zijn de eieren plakkerig, waardoor ze aan oppervlakken blijven kleven. Bij kamertemperatuur komen eieren van een bedwants na ongeveer een week uit. Nieuwe nimfen zijn strokleurig en niet groter dan een speldenknop.

Bedwantsen uitslag - ongedierte zelf bestrijden
Bedwantsen uitslag

Krijg je van bedwantsen uitslag?

Bedwantsen verblijven normaal niet op mensen zoals hoofd- of luizen; in plaats daarvan kruipen bedwantsen onmiddellijk na het voeden naar een afgelegen locatie om hun maaltijd te verteren. Symptomen na te zijn gebeten door bedwantsen variëren van persoon tot persoon. Velen ontwikkelen een jeukende rode rand binnen een dag of zo na de beet. Anderen hebben weinig of geen reactie. Soms komt de reactie of de bedwantsen uitslag dagen of zelfs weken nadat je bent gebeten. Waardoor het moeilijk kan zijn om te bepalen waar of wanneer beten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Zijn beten van Bedwantsen voelbaar?

beten Studies uitgevoerd in bedwants-geïnfecteerde appartementen suggereren dat ongeveer 30 procent van de mensen niet reageert, zelfs wanneer ze herhaaldelijk worden gebeten. In tegenstelling tot vlooienbeten, die voornamelijk voorkomen rond de onderbenen en enkels, voeden bedwantsen zich met elke huid die tijdens het slapen wordt blootgesteld (gezicht, nek, schouders, rug, armen, benen, enz.). De striemen en jeuk worden vaak ten onrechte toegeschreven aan andere oorzaken, zoals muggen. Om deze redenen kunnen infecties lang onopgemerkt blijven en kunnen ze behoorlijk groot worden voordat ze worden gedetecteerd.

Tekenen van een bedwantsen plaag.

Als je wakker wordt met jeukende plekken die je niet had toen je ging slapen, heb je misschien bedwantsen, vooral als je een gebruikt bed of ander gebruikt meubilair had rond de tijd dat de beten begonnen. Andere tekenen dat u bedwantsen hebt, zijn onder meer:

 1. Bloedvlekken op uw lakens of kussenslopen
 2. Donkere of roestige vlekken van bedwantsuitwerpselen op lakens en matrassen, beddengoed en muren
 3. Uitwerpselen van bedwantsen, eierschalen of schuurhuiden in gebieden waar bedwantsen zich verbergen
 4. Een aanstootgevende, muffe geur van de geurklieren van de insecten
 5. Als u een besmetting vermoedt, verwijdert u al het beddengoed en controleert u het zorgvuldig op tekenen van de insecten of hun uitwerpselen.
 6. Verwijder de stofkap over de onderkant van de boxsprings en bekijk de naden in de houten lijst. Trek de stof terug op de plek waar deze aan het houten frame is geniet.
 7. Controleer ook het gebied rond het bed, inclusief binnenboeken, telefoons of radio’s, de rand van het tapijt en zelfs in stopcontacten. Controleer je kast, want een bed wants kunnen aan kleding hechten. Als je niet zeker bent over tekenen van bedwantsen, bel dan een verdelger, die weet waar hij op moet letten.

Als u tekenen van besmetting vindt, begint u met stappen om de insecten te verwijderen en te voorkomen dat ze terugkeren.

Hoe een bedwantsen plaag ontstaat.

Het lijkt vaak dat bed wantsen uit het niets opkomen. De insecten zijn efficiënte lifters en worden meestal vervoerd naar woningen op bagage, kleding, bedden, meubels en andere items. Dit is een bijzonder risico voor hotels en appartementen, waar het verloop van bewoners hoog is. Bedwantsen zijn klein en behendig, ontsnappen aan detectie door in koffers, rugzakken en andere spullen te kruipen. Het kopen van tweedehands bedden, banken en meubels is een andere manier waarop de insecten naar gebouwen worden getransporteerd. Bed wantsen kunnen ook worden gedragen op kleding, schoenen en zelfs rolstoelen. Zodra bedwantsen zijn geïntroduceerd, kunnen ze van kamer naar kamer of van vloer naar vloer kruipen. Ze kunnen ook door gebouwen op mensen en hun bezittingen worden vervoerd.

Schone of vieze leefomgeving

In tegenstelling tot kakkerlakken en vliegen die zich voeden met vuil, is er vaak geen verband tussen bedwantsen en netheid. Omdat de insecten zich uitsluitend voeden met bloed, kunnen nette woningen net zo kwetsbaar zijn voor besmetting als plaatsen waar het smerig is. Dat gezegd hebbende, armoede en ontbering kunnen leiden tot een verhoogd risico op bedwantsen plaag, evenals het onvermogen om een ​​professionele vernietiger in te huren.

bedwantsen parasieten?

Sommige soorten bedwantsen zijn parasieten van vleermuizen of vogels en kunnen mensen bijten als de gastheren niet langer beschikbaar zijn. Hoewel ze qua uiterlijk vergelijkbaar zijn, kunnen de soorten bedwantsen die zich normaal voeden met vleermuizen, zwaluwen, duiven of andere gastheren worden onderscheiden van diegene die de voorkeur geven aan mensen. Entomologen en goed geïnformeerde kunnen deze beslissing nemen. Als vleermuis wantsen of vogelwantsen aanwezig zijn, moeten slaapplaatsen en nestplaatsen de primaire focus zijn en moeten de dieren worden verwijderd en van het gebouw.

Waar verstoppen bedwantsen zich?

Bedwantsen kunnen in bijna elke spleet of beschermde locatie leven. De meest voorkomende plaats om ze te vinden is het bed of waar mensen slapen. Dit geldt met name in de vroege stadia van een probleem. Naarmate bedwantsen plagen groter worden, hebben de insecten de neiging om verder te gaan dan bedden, waardoor de controle moeilijker wordt.

Bedwants nimfen
Bedwants nimfen

Bedwantsen in matrassen

Bedwantsen verstoppen zich vaak in naden, plooien en spleten van matrassen, boxsprings, bedframes en hoofdeinden. Een grondige inspectie vereist het demonteren van het bed, zodat de bovenste en onderste naden en oppervlakten kunnen worden onderzocht. Dingen om naar te zoeken zijn de insecten zelf, schuurhuiden van de nimfen (onvolwassen bedwantsen) en de zwartachtige ontlastingsvlekken.

Bedwants uitwerpselen

De donkere vlekken van opgedroogde uitwerpselen  zijn vaak aanwezig langs matras naden of overal waar de insecten hebben gewoond. Boxsprings bieden veel plaatsen voor bed wantsen om zich te verbergen, vooral langs de bovenste naden en eronder, waar de onderkant op het frame rust. Als een onderliggende stofkap aanwezig is, moet deze mogelijk worden verwijderd om toegang te krijgen voor inspectie en mogelijke behandeling. Een succesvolle behandeling van matrassen en boxspring kan echter moeilijk zijn en aangetaste exemplaren moeten mogelijk worden weggegooid of worden ingepakt in een beschermhoes.

Bedwantsen en hout

Scheuren en spleten van het bedframe moeten ook worden onderzocht, vooral als het frame van hout is. (Bedwantsen hebben meer affiniteit met hout en stof dan metaal of plastic.) Houten steunlatten, indien aanwezig, moeten worden verwijderd en worden onderzocht, omdat bed wantsen vaak samenkomen waar de uiteinden op het frame rusten. Schroefgaten, knopen en andere uitsparingen zijn ook veelvoorkomende schuilplaatsen. Hoofdborden bevestigd aan muren moeten worden verwijderd en worden geïnspecteerd. In hotels is het gebied achter het hoofdeinde vaak de eerste plaats waar de bed wants zich vestigd. Bedwantsen verbergen zich ook vaak in items die onder bedden worden bewaard.

Stoelen en banken

Gestoffeerde stoelen, fauteuils en banken zijn meestal het volgende meest waarschijnlijke plek voor bedwantsen, en moeten zorgvuldig worden onderzocht langs naden, en plooien van stof. Banken en ligstoelen kunnen grote bedwants hotspots zijn, vooral wanneer ze worden gebruikt om te slapen. Net als bedden kunnen ze moeilijk te behandelen zijn en moeten ze soms worden weggegooid.

Bedwantsen in meubels

Bedwantsen komen ook samen langs naden van banken en ligstoelen.
Nachtkastjes en dressoirs moeten mogelijk worden geleegd en van binnen en van buiten worden onderzocht, en de worden omgedraaid om de onderkant te inspecteren. Vaak verbergen de insecten zich in scheuren, hoeken en uitsparingen. Andere veel voorkomende schuilplaatsen voor bedwantsen zijn:

 1. langs en onder de rand van kamer tapijt, vooral achter bedden en banken
 2. Scheuren in hout
 3. Overgangen tussen plafond en wand
 4. Achter wand gemonteerde spiegels
 5. Stopcontacten en schakelaar platen
 6. Onder los behang
 7. Kleding en rommel in kasten Binnen in klokken
 8. Telefoons, televisies en rookmelders.

Bedwantsen hebben de neiging om samen te komen, maar het is ook gebruikelijk om hier en daar een enkele want of wat eieren te vinden. Een grondige inspectie en behandeling kan enkele uren duren. Sommige bedrijven gebruiken speciaal opgeleide honden om te helpen bij het vinden van kleine verspreide plagen, met name op plaatsen zoals hotels, scholen, bibliotheken en kantoorgebouwen. Als ze goed zijn getraind, kunnen honden met bedwants detectie behoorlijk effectief zijn. Relatief weinig bedrijven gebruiken ze echter routinematig vanwege de kosten van training en onderhoud van dergelijke dieren. Betrouwbaarheid van sommige honden wordt ook in twijfel getrokken naarmate er meer op de markt komen.

Bedwantsen zelf bestrijden!

Bedwantsen zelf bestrijden is eigenlijk niet te doen. Er moet rekening worden gehouden met zoveel verschillende dingen. En dan heb je waaschijnlijk de apparatuur er ook niet voor. Wel is het mogelijk om een soort voorbehandeling te doen. Door het volgende

Stofzuigen

Algemene schoonmaak maatregelen (bijv. Stofzuigen van vloeren en oppervlakken), bereiken zelden de plekken waar bedwantsen zich verbergen. Om deze reden is herhaaldelijk stofzuigen door bewoners misschien niet de moeite waard, vooral in vergelijking met andere belangrijke voorbereidende activiteiten. Gericht stofzuigen van bedwantsen en aangetaste gebieden kan echter helpen sommige van de insecten te verwijderen voordat andere behandelingsmaatregelen worden genomen.

Bedwantsen eieren

Bedwantsen en vooral de eieren kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Optimale resultaten worden bereikt door het uiteinde van de zuigstaaf te verwijderen en te schrapen langs besmette gebieden zoals naden en stoffen plooien van bedden en banken, en de plinten van het tapijt. De bedwants kan de hoge snelheid in de stofzuiger overleven, dus het is belangrijk om de inhoud van de stofzuiger daarna zorgvuldig in een afgesloten vuilniszak te doen.

Een truc om deze verwijdering gemakkelijker te maken, is het gebruik van het afgesneden uiteinde van een nylonkous (of een kniekous nylonkous) en een elastiekje. Steek de kous (teen eerst) in het uiteinde van de zuiger / buis, waarbij de opening van de kous uit het uiteinde van de zuigzuiger steekt. Vouw vervolgens de kous opening terug over het uiteinde van de buis en gebruik het elastiekje om deze daar te bevestigen. Wanneer de stofzuiger wordt ingeschakeld en de bedwantsen in de buis worden gezogen, worden ze opgevangen in de kous. Verwijder daarna voorzichtig het elastiekje en haal de met insecten gevulde kous op. Bevestig vervolgens het uiteinde van de kous met het elastiekje en gooi deze weg.

Sommige ongedierte bestrijding bedrijven gebruiken ook commerciële steamers of spot-freezing apparatuur om gebieden te behandelen waar bedwantsen worden gevonden of waar ze zich vermoedelijk bevinden. Bij correct gebruik doden ze insecten en eieren bij contact. Geen van beide methoden biedt echter resterende bescherming tegen bedwantsen die mogelijk zijn gemist. Apparatuur om mee te stomen of te bevriezen heeft ook een beperkt vermogen om door stof, hout en andere materialen te dringen waar bedwantsen vaak verblijven.

Bedwantsen bestrijden met warmte

Sommige ongedierte bestrijding bedrijven gebruiken gespecialiseerde verwarmingsapparatuur om bedwantsen uit meubels, kamers en hele woningen verwijderen. De procedure omvat het opwarmen van het aangetaste item of gebied tot temperaturen die dodelijk zijn voor bedwantsen. Er kunnen draagbare kachels en ventilatoren worden gebruikt om de lucht geleidelijk te verwarmen tot ongeveer 50-55 graden terwijl alles wordt gemonitort met strategisch geplaatste sensoren. Door de temperatuur zorgvuldig te beheersen, worden insecten en eieren gedood waar ze ook zijn, zonder huishoudelijke artikelen te beschadigen.

Voorbereiding

Enige voorbereiding is nog steeds vereist (bijv. Verwijdering van warmte gevoelige artikelen zoals spuitbussen, kamerplanten en medicijnen). Maar het is zelden nodig om zakken, kleding en / of beddengoed en kleding in zakken te doen. Aangezien deze samen met meubels en andere artikelen worden verwarmd. Een ander voordeel van warmtebehandeling is dat infecties vaak op één dag kunnen worden geëlimineerd in plaats van op meerdere dagen of weken.

Effect van warmtebehandeling

Omgekeerd heeft warmtebehandeling alleen geen blijvend (rest) effect als bedwantsen opnieuw in de woning worden geïntroduceerd. Daarom bevelen sommige bedrijven gelijktijdig residuele insecticiden aan. Om herintroductie verder te minimaliseren, wordt bewoners geadviseerd om zo min mogelijk spullen mee te nemen terwijl de warmtebehandeling bezig is. Warmtebehandelingen vereisen gespecialiseerde training en apparatuur en kunnen duurder zijn dan conventionele benaderingen die hoofdzakelijk op insecticiden vertrouwen.

Bedwantsen bestrijden met insecticiden

De vorige methoden nuttig zijn, worden insecticiden veel gebruikt door de meeste ongedierte bestrijding bedrijven. Een verscheidenheid aan EPA-geregistreerde materialen zijn beschikbaar in de vorm van vloeistoffen, stof en aerosolen. Aas dat wordt gebruikt om mieren en kakkerlakken te bestrijden is in dit geval niet effectief, omdat bedwantsen zich voeden met bloed en dus moeten bijten. Insecticiden voor professioneel gebruikzijn meestal effectiever dan bedwants sprays die worden verkocht door retailers. Bleekmiddelen, alcohol, aanstekers enz. Mogen NIET worden gebruikt om bedwantsen te bestrijden. Naast het feit dat ze niet effectief zijn, kunnen dergelijke acties brand en andere gevaarlijke gevolgen hebben.

Behandeling

Behandeling moeten worden toegepast op alle gebieden waar de wantsen worden gevonden of de neiging hebben zich te verbergen of te kruipen. Dit kost veel moeite en nabehandelingen zijn meestal nodig. Bedrijven behandelen meestal naden, vouwen en spleten van bed onderdelen, stoelen en banken, maar spuiten meestal niet het volledige slaapoppervlak of zitgedeelte. Ze sproeien ook geen lakens, dekens of kleding, die in plaats daarvan warm gewassen of in een droger moeten worden verwarmd.

Fumigatie

Fumigatie met behulp van penetrerend gas is een andere manier om woningen of meubels te reinigen, maar de procedure wordt alleen door bepaalde bedrijven aangeboden. Echte fumigatie is niet hetzelfde als het starten van een total release fogger of ‘bug bomb’. (Opgemerkt moet worden dat bug bombs als ondoeltreffend worden beschouwd bij de behandeling van bed bugs, en kan behoorlijk gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt.) Het fumigatie proces is technisch complex en vereist het verlaten van je huis voor een periode van een aantal dagen. Het gebouw wordt vervolgens afgesloten en ingespoten met een dodelijk gas, meestal zwavelfluoride. Omdat het hele gebouw moet worden ontruimd, is structurele begassing logistiek een grotere uitdaging voor gebouwen met meerdere units zoals appartementen, dan voor eengezinswoningen. Fumigaties van bedwantsen bestrijden komen bijna niet voor.