5 tips om fruitvliegjes te vangen

Als je last van fruitvliegjes hebt moet je één ding doen. Zo snel mogelijk beginnen met het vangen en bestrijden. Fruitvliegjes kunnen zich namelijk razendsnel voortplanten en ook nog eens met heel veel tegelijk. Is het hartje zomer en is het boven de 20 graden. Dan kunnen de larven zich in één dag ontwikkelen tot fruitvliegjes. Fruitvliegjes zijn dus echte zomerinsecten. Hier een paar tips om die vervelende fruitvliegjes te verjagen te bestrijden en te vangen met een zelfgemaakte fruitvliegjes val! 

1. Ruim etensresten op

etensresten fruitvliegjes

In de zomer kun je je etensresten het beste direct in de kliko buiten gooien. Zet het dus niet even binnen neer maar ruim het gelijk op. Dit is in de wintermaanden niet zo’n probleem maar door de warmte gaat het sneller rotten. Zet het dus zo snel mogelijk buiten neer. Hiermee voorkom je een fruitvliegjes plaag in je huis. en heb je onderstaande tips bijna niet nodig.

2. Water azijn en afwasmiddel

fruitvliegjes azijn afwasmiddel

Fruitvliegjes kunnen zich dus erg snel verspreiden. En met heel veel tegelijk. Dus heeft het geen zin om ze achter na te jagen met een vliegenmepper. Je kunt ze dus het beste naar je toe lokken. Deze methode werkt beter en kost je ook niet zoveel tijd. Om ze te vangen kunnen we gebruik maken van huismiddelen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Doe wat water, azijn en afwasmiddel in een kommetje en zet het op een plek waar veel fruitvliegjes zitten. Fruitvliegjes zijn dol op de geur van azijn. Dit is ook wat ze naar het water toe lokt en het moment dat ze in aanraking komen met het water en het afwasmiddel is het gedaan voor ze en zullen ze verdrinken.

3. Bananen om fruitvliegjes te vangen

Fruitvliegjes banaan

De manier om fruitvliegjes te vangen is natuurlijk met fruit en het perfecte fruit hiervoor zijn bananen. Deze hele makkelijke manier om de fruitvliegjes te vangen kun je ook diervriendelijk laten eindigen. Leg een stuk banaan of een bananenschil in een plastic zak met een kleine opening en je zult zien dat je in een record tempo een plastic zak vol met fruitvliegjes hebt gevangen. Nu kun je twee dingen doen 1 je knoopt de zak dicht en gooit hem in de kliko of 2 je knoopt de zak dicht en laat de fruit vliegjes ergens buiten los. Doe de schil in de zak en deze zal zich in een mum van tijd omtoveren tot een paradijs voor fruitvliegen, zorg dat er zoveel mogelijk naar binnen gaan en sluit vervolgens de zak. Open hem buiten en de fruitvliegjes kunnen verder leven buiten jouw huis.

4. Rode wijn, appelazijn of bier

fruitvliegjes appelazijn

Ook een hele simpele bestrijdingsmiddelen om fruitvliegjes te vangen is met middelen die waarschijnlijk ook al in huis hebt. Giet één van de volgende middelen, ( bier, rode wijn, appelazijn )  in een kommetje en span er een stuk huishoudfolie overheen en prik er een paar gaatjes in. Het idee is dat de fruitvliegjes op het goedje afkomt en door één van de gaatjes naar binnen vliegt en er vervolgens niet meer uit kan komen.

5. Fruitvliegjes bestrijden met een oude föhn 

fruitvliegjes fohn

Heb je nog ergens een oude föhn liggen dan kun je het volgende doen om deze vervelende fruitvliegjes te bestrijden. Let op het gebruik van een oude föhn is aanbevolen. aangezien je föhn kan gaan stinken. Het gaat als volgt in zijn werk. Draai de föhn om met de achterkant naar de fruitvliegjes toe en zet hem aan. De fruitvliegjes worden naar binnen gezogen en zullen verbranden. Dit kan dus gaan stinken.