4 tips om ratten te bestrijden in je kippenhok

Heb je een rattenprobleem in je kippenhok? Lijkt het hopeloos. Weet dan dat er een licht aan het einde van de tunnel is. Volg deze stapsgewijze handleiding voor de beste manier om ratten in je kippenhokken te bestrijden.

4 Tips om ratten te bestrijden in je kippenhok

Stap 1: Ken je vijand

Voordat we meteen ingaan op het bestrijden van ratten, is het belangrijk om enkele basisfeiten over uw probleem te kennen. Je kunt je vijand niet verslaan als je ze niet kent, toch?

Leuke en walgelijke rat feiten:

Een paar ratten kunnen voor 2.000 nakomelingen per jaar zorgen. Wat betekent dat een paar ratten rond je kippenhok snel tot een rattenplaag kan leiden als je het niet controleert.

Ratten zijn dieren van de nacht. Als je ze overdag ziet, heb je een groot probleem. Of je kijkt naar een plaag of ze verhongeren en zijn zo wanhopig op zoek naar voedsel dat ze er alles aan doen om het te krijgen.

Ratten hebben tanden harder dan ijzer. Ze kunnen door dingen heen bijten wat logischerwijs niet zou moeten kunnen, zoals:

 • Kippengaas
 • Betonblokken
 • Plastic bakken en vuilnisbakken
 • Loden buizen
 • Hout, ongeacht de dikte
 • gipsplaten
 • Kortom, alles dat geen dik staal is, is gevoelig voor rat tanden.

Ratten kunnen zich door ruimtes wringen die zo klein zijn als de diameter van een 2 euromunt. Sommigen kunnen zelfs door de gaten in kippengaas kruipen . Dit feit gecombineerd met het kauwen is waarom kippengaas niet je beste verdediging is.

Ratten eten kuikens

Ratten zullen kuikens doden en opeten en zullen in wanhoop ook volwassen kippen aanvallen. Vooral in de winter als het voedsel schaarser wordt.

Ratten en ziektes

Ze staan ​​bekend als dragers van een aantal dingen zoals vlooien, mijten, pest, salmonella, hantavirus en hemorragische koorts.

Ratten zijn behendig

Ratten kunnen enkele meters diep graven en tot 2,5 meter hoog springen. Het zijn ook behendige klimmers en kunnen dus makkelijk in je kippenren of kippenhok komen als de bovenkant niet is afgeschermd.

Ratten en water

Ratten kunnen langer zonder water dan een kameel. Ze kunnen ook een lange tijd in water overleven. Ze kunnen ongeveer 300 meter ver zwemmen.

Ratten zijn alleseters

Ratten eten vrijwel alles, inclusief uw tuingroenten en uw vee. Alles wat ze tegenkomen en ook maar een beetje eetbaar is zullen ze ook daadwerkelijk eten.

Nu je alles weet! Hoe kom je van ratten in je kippenhok af?

Om ratten in je kippenhok te bestrijden, moet je het in 3 stappen aanpakken.

 1. Neem ze hun huis af.
 2. ze uithongeren.
 3. Oorlog voeren tegen de resterende ratten.

Allereerst moet u verschillende stappen ondernemen om uw kippenhok zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor ratten die willen eten, slapen en paren.

Stap 2: Neem ze hun huis af

Als je ratten een prachtige plek geeft om te wonen, waarom zouden ze dan willen vertrekken? Je eerste taak is om van je kippenhok een ​​vreselijke plek te maken voor een rat om te leven. Dit zal niet alle ratten verwijderen, maar het zal helpen om ze buiten het kippenhok te houden, en hen te ontmoedigen om te nestelen en duizenden rattenbaby’s in en rond je kippenren te maken.

Ruim rommel op

Ratten leven en verstoppen zich graag in rommelige gebieden. Als je stapels gereedschap, stenen, hout of rommel op je eigendom hebt, kun je wedden dat de ratten erin leven. Haal alles van de grond. Leg het op planken of hang het aan muren om ratten te ontmoedigen om daar een thuis te maken.

Doe een poging om het gras ook rondom het hok te houden, geef die ratten nergens om zich te verbergen.

Het kippenhok Ratten bestendig maken

Laat ik beginnen met te zeggen dat dit ongelooflijk moeilijk is om te doen. Als het over ratten gaat, is er een wil is er een weg. Als je kippenren van hout is of een zand vloer heeft, zul je waarschijnlijk ratten krijgen die ’s nachts een weg je kippenhok in kauwen of graven. Als je de mogelijkheid hebt om de kippenren helemaal opnieuw te bouwen, bouw hem dan minstens 25cm van de grond. Dit om het voor ratten moeilijker te maken zich te verbergen en de kippenren binnen te gaan. Maak je kippenren vloer anders van gegoten cement.

Als uw vloer hout of zand is, bedek deze dan met kippengaas en bedek hoeken en randen goed. Als u kunt, vouwt u het kippengaas en paar centimeter omhoog op de plaats waar het tegen de muur aankomt en niet het vast in de muur. Ratten komen meestal naar binnen in  hoeken of plaatsen waar de muren de vloer of het plafond bij elkaar komen.

Gaten vullen en afdekken

Als ratten gaten in uw kippenren of eronder hebben gekauwd, vul de gaten met staalwol en bedek ze met kippengaas. Vul ook gaten in de grond rond je kippenhok, want ratten houden van tunnels. Wees alert op het vullen van gaten, als ze de volgende dag nieuwe maken, vul die dan ook. Vergeet niet dat je hun kleine hersens probeert te overtuigen dat dit geen ideale plek is om te wonen, en dat zal wat werk kosten.

Maak de compost bestand tegen ratten

Veel mensen die kippen hebben, hebben ook composthopen. Als je dat niet hebt, kun je doorgaan naar de volgende tip. Maar als je het wel hebt, moet je die stapel afbakenen.

Ratten en muizen leven graag in compost. Het heeft alles wat ze nodig hebben, comfortabel beddengoed, een veilige plek om te fokken en veel eten. Als je niet wilt dat ratten in je compost leven, moet je het hen zo ongemakkelijk mogelijk maken.

Stop eerst met voedselresten in een open bak te doen. Plaats ze in een stalen vuilnisbak en boor daar kleine gaatjes in. Hierdoor kan de materie composteren totdat deze voldoende is afgebroken zonder dat knaagdieren erbij kunnen komen. Toen we met ratten te maken hadden, lazen veel dat ratten alleen gekookt voedsel in de composthoop eten. Dit is niet waar, als ze honger hebben, eten ze iets dat eetbaar is en voorhanden. Stop al het voedsel in de stalen bakken.

Je kunt nog steeds gras, bladeren, stro en kippenpoep op een open stapel gooien. Maar houd er rekening mee dat dit de perfecte plek is voor een rat om te nestelen. Om ze daar buiten te houden, week je de stapel vaak met water en draai je hem om de paar dagen om met een hooivork om eventuele ratten te verstoren.

Stap 3: Ratten uithongeren

De belangrijkste reden waarom je ratten hebt, is omdat je ze voert. Ik weet dat je niet in de achtertuin staat en voedsel op de grond gooit en alle knaagdieren uit de buurt roept, maar als ze op je eigendom zijn, is dat omdat je de goederen hebt en je geeft ze rechtstreeks aan hen. De enige manier om voor altijd van ratten af ​​te komen, is door ze niet meer te voeren. Om dit te doen, moet je alles afgaan.

Ze zullen nooit weggaan, en ik bedoel nooit weggaan als je hen blijft voorzien van voedsel. Je kunt ze met duizenden vangen en vergiftigen, maar er ze komen terug als er nog voedsel is. Als je ze te eten geeft, zullen ze komen.

Heb ik dat punt duidelijk gemaakt? Oké, laten we nu onderzoeken hoe je de ratten voedt.

Verzamel regelmatig eieren

Ratten houden niet van rauwe eieren, ze geven er de voorkeur aan dat je ze eerst kookt, maar ze zullen ze stelen en opeten als ze niets anders te eten hebben. Blijf eieren verzamelen, laat eieren nooit een nacht in de kippenren achter. Een vriendin van mij vroeg zich af waarom haar eieren elke dag uit haar nestkasten verdwenen en stond op het punt de kippen de schuld te geven toen ze in de bak groef en daar een heel nest babyratten aantrof. Wat een perfecte plek voor een rat om te leven!

Berg je diervoer goed op

Dit is een grote. De meeste kippenmensen houden hun kippenvoer buiten, waar het handig is. De meeste houden het voer ook in plastic bakken. Ratten kunnen binnen een uur door een plastic bak kauwen en er de hele nacht van eten. Bewaar in plaats daarvan uw vee en diervoeding in stalen vuilnisbakken met een goed passend deksel. Elk ander type container kan (en zal) binnen enkele uren worden door gekauwd.

Ruim je afval op

Ratten zullen door plastic vuilnisbakken kauwen en zich elke avond vetmesten. Bewaar je buitenafval in een stalen vuilnisbak met een strak deksel, in een garage of schuur, of wacht tot de vuilnisdag het naar buiten te brengen. Dit hoeft niet voor altijd te zijn, maar totdat je deze situatie onder controle hebt, moet je de ratten op alle mogelijke manieren uithongeren.

Laat kippenvoer of de waterbak ’s nachts niet achter

Als het kippenvoer en de waterbak de hele nacht buiten staat, kan dit betekenen dat er de hele nacht ratten eten en drinken. Dit levert niet alleen voedsel op voor de ratten, maar riskeert ook de gezondheid van uw kippen als de ratten hun ziekten en parasieten doorgeven via voedsel en water.

U hebt hier drie opties:
 • Breng de voerbak elke nacht naar binnen en zet hem er elke ochtend weer buiten.
 • Zoek precies uit hoeveel voedsel uw kippen nodig hebben en voer ze alleen die hoeveelheid elke dag.
 • Of koop een ratten bestendige kippenvoederbak.

Nog een opmerking: als je de kippen kliekjes van je eigen eten voert, ruim ook dit voor de nacht op. Het doel van deze stap is om ’s nachts absoluut geen niets eetbaars achter te laten.

Houd kippen kuikens ’s nachts binnen

Wanhopige ratten doen alles voor voedsel, inclusief het doden en eten van een kuiken. We hebben ratten zes weken oude kuikens ’s nachts onder hun moeder gestolen zien worden, en tegen de tijd dat mama hen opmerkte, was het te laat.

Stap 4: Ga de oorlog met de ratten aan

De laatste stap om je te ontdoen van ratten in het kippenhok is om oorlog te voeren tegen alle ratten die na de vorige stappen zijn blijven hangen.

Koop een kat

Een goede kat is je beste verdediging tegen een dreigende rat populatie. Katten jagen en doden niet alleen ratten, maar de geur van katten zal helpen knaagdieren te overtuigen om er geen thuis te maken. Als je nu net als wij bent, en je luie nutteloze kat liever met ratten speelt dan op hen jaagt, ga dan naar de volgende stap.

Zet rattenvallen

We hebben slechts één type val gevonden die echt goed werkt. Het is snel en effectief en doodt de rat door zijn nek te breken. De ouderwetse nieuwe uitgevonden rattenval, de oude was genaakt van hout maar de nieuwe is gemaakt van stevig plastic en we hebben ze gebruikt en ook uitgeleend aan anderen voor twee jaar en ze zijn nog steeds niet gebroken.


We lokken de ratten met kippenvoer of met pindakaas. Het is toch waar ze naar op zoek zijn, en toen we ons realiseerden dat ze geen interesse hadden in pindakaas of vlees, probeerden we kippenvoer. Werkte prima. Toen we een rattenprobleem hadden, zetten we tien vallen per nacht neer en meestal vingen we 2-6 ratten.

Enkele tips voor deze vallen:
 • Ratten lopen graag langs de randen van muren omdat het veiliger aanvoelt. Dit is de beste plek om je vallen te plaatsen.
 • Zorg ervoor dat u het aas alleen in het kleine bekertje plaatst, niet ernaast en niet ergens rond de val. Als een rat de val per ongeluk af laat gaan door voedsel te eten dat naast de val ligt en er niet in verstrikt raakt, zal het het onthouden dat hij er niet meer in de buurt komt.
 • Let erop dat u geen vallen achterlaat waar andere nietsvermoedende dieren bij kunnen komen, zoals uw hond of de kat uit de buurt. We blokkeren meestal de vallen en laten slechts een kleine ruimte over waar alleen een knaagdier doorheen kan komen.

Als je het niks lijkt om dode ratten op te ruimen, kun je altijd een humane val kopen. Dan heb je natuurlijk wel het probleem dat je met een levende rat zit en deze een aantal kilometer van je huis weer moet uitzetten.

Rattengif

Ik ga dit vanaf het begin zeggen: pas op met het gebruik van rattengif. Dit zou uw laatste redmiddel moeten zijn als niets anders werkt. Ik weet dat het een gemakkelijke oplossing lijkt voor een groot probleem, maar het gebruik van gif om knaagdieren kwijt te raken kan naar grotere problemen leiden. Als een vergiftigd knaagdier overal in de open lucht zou sterven, zou het kunnen worden opgegeten door uw kippen, uw kat, uw hond of de dieren in de buurt. Dit betekent dat vergiftiging van de rat ook andere dieren effectief vergiftigt.

Een ander nadeel van vergif is dat ratten in de loop van de jaren immuniteit voor veel gifstoffen hebben ontwikkeld, en anderen hebben weer geleerd het niet te eten. Dit betekent dat je regelmatig van type gif moet veranderen omdat het niet lang zal werken.

Zelfs als het je lukt om de ratten het gif te laten eten en ze sterven eraan, zullen ze waarschijnlijk sterven op een zeer moeilijk bereikbare plaats, zoals onder de kippenren of binnen in muren, en je wordt dagelijks herinnerd aan deze vreselijke fout door de stank.

Als je besluit om gif te gebruiken om ratten in je kippenhok kwijt te raken, raad ik ten zeerste aan om een ​​ratten gif Station te kopen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je kippen of andere dieren per ongeluk vergiftigd raken.

Een alternatief voor gif dat veel kippenhouders gebruiken, is het mengen van maïsmeel met gips. De ratten eten het mengsel op, maar kunnen het gips niet verteren en zullen sterven. Nogmaals, dit kan ertoe leiden dat ratten sterven op moeilijk bereikbare plaatsen. Maar het elimineert de mogelijkheid dat uw dieren of dieren in het wild worden vergiftigd als ze de rat vinden en eten.