3 perfecte vallen om Mollen te bestrijden

Het is vreselijk als je naar buiten kijkt en je prachtige gazon is doorkruist door een web van tunnels en lelijke heuvels. Mollen maken een vreselijke puinhoop van je tuin. Als ze eenmaal in je tuin zitten, zijn er maatregelen die u kunt nemen om mollen te verjagen en uw gazon terug te nemen.

Maak uw tuin onaantrekkelijk

Om in de eerste plaats te helpen voorkomen dat er mollen je tuin betreden, maakt u uw tuin ongewenst voor mollen. De belangrijkste reden dat mollen je tuin binnendringen, is om te zoeken naar voedsel. Hun primaire voedselbronnen zijn regenwormen, larven en gazon insecten. Als er geen eten beschikbaar is, zullen ze uw tuin niet aantrekkelijk vinden. Om de voedselvoorziening van de mol te beperken, gebruikt u producten die zijn geëtiketteerd om larven, mieren, molkrekels en andere gazon insecten te bestrijden. Mollen (evenals regenwormen) houden van zachte, vochtige aarde, dus vermijd te veel water in uw gazon en houd het aan de droge kant om de activiteit van de mol en regenwormen te beperken. Onthoud: de meeste gazons hebben slechts 2cm water per week nodig van een irrigatiesysteem of regen om gezond te blijven, en dit zal ook helpen de mol activiteit te beperken.

Waarom graven Mollen

Mollen graven om twee hoofdredenen:

  1. Nesten bouwen om hun jongen groot te brengen.
    Mollen broeden meestal in het voorjaar en produceren kleine nesten. Buiten de korte periode (ongeveer vier tot zes weken) die ze in de zorg van hun moeder doorbrengen, zijn mollen geen sociale wezens.
  2. Om te jagen

Mollen graven hun holen dieper dan de tunnels die ze gebruiken om eten te zoeken. Sommige mol nesten zijn al te vinden op 30cm onder de bovengrond. Molshopen zijn het resultaat van deze graafactiviteit, en de banen vormen zich door het ondiepe graven van de mol als ze hun territorium afbakenen.

Mollen nuttige dieren?

Mollen kunnen nuttige dieren zijn. De wortel zuigende larven die mollen opeten kunnen schadelijk zijn voor sierplanten, bomen en grassen. Ze beluchten ook de grond, waardoor de circulatie van voedingsstoffen toeneemt.

Dat gezegd hebbende, de schade veroorzaakt door mollen kan veel meer zijn dan cosmetisch.

  • Hun tunnels kunnen een negatieve invloed hebben op de wortels van bepaalde grassen, waardoor op het gras dode bruine vlekken ontstaan.
  • Gaten en ingestorte tunnels in een met mollen bedekte tuin kunnen gevaren opleveren voor kleine kinderen of huisdieren.
  • Hun graafwerkzaamheden kunnen ook automatische sprinkler systemen in de grond verstoren, wat leidt tot lekken en dure reparaties.
  • Mollen houden ook van eikels, noten en zaden, en voeden zich met ontkiemende planten als er geen andere voedselbron beschikbaar is.
  • In de wintermaanden kunnen mollen die op zoek zijn naar warmte ook dicht bij je huis graven, waardoor vervelende omstandigheden voor je fundering kunnen ontstaan ​​(losse grond leidt tot verschuivingen, kwetsbaarheid voor vocht en de groei van schimmel en meeldauw).
  • Ten slotte zijn mollen wilde dieren en kunnen ziektes hebben.

Tips om Mollen te verjagen.

Als het afstoten ervan niet goed genoeg is, zijn er zeer effectieve manieren om mollen te doden, vangen en lokken.

Je zult het meeste geluk hebben om mollen in je tuin te doden als je vallen of aas gebruikt in de lente of herfst. Beide producten moeten op een hoofd- of actieve mollen baan worden geplaatst. Dit zijn meestal de rechte tunnels in uw gazon of de tunnels die de omtrek van uw tuin volgen. Om een hoofdbaan te identificeren, prikt u voorzichtig gaten in de bovenkant van de baan met uw wijsvinger of een schroevendraaier of iets dergelijks. Als de mol de schade binnen een of twee dagen herstelt, is het een uitstekende plek om een val te zetten of aas te plaatsen.

1. Mollen bestrijden met met een Mollen klem


Deze klassieker is de meest gebruikte mollen klem die er is. Je kunt deze klem Hier op bol.com vinden.

Dodelijke val:
Ja, dit is een klem die de mol direct dood.

Gebruik:
Plaats de mollen klem in een actieve mollen gang. Span de klem aan en als de mol er onderdoor loopt en hij komt tegen de klem aan dan gaat deze gelijk af.

Voordelen:
Dood de mol gelijk.
Je kan hem vaker gebruiken.
Nadelen:
Je hebt er meer dan 1 van nodig.

2. Mollen bestrijden met een Humane mollenvanger

 

Dit is een humane mollen val, wat uiteraard betekent dat de mol blijft leven. Dus wilt u van de mollen in uw tuin af maar wilt ze niet doden dan is deze val zeker een aanrader. Je kunt deze Humane val Hier op bol.com vinden.

Dodelijke val:
Nee, dit is geen dodelijke val.

Gebruik:
Plaats de val in een actieve mollen gang. De mol kan wel in de buis lopen maar hij kan er niet meer uit.
De flappen kunnen alleen naar binnen open gaan en niet naar buiten. Er zitten 2 gaten in de buis zodat je kan zien of er een mol in zit.

Voordelen:
De mol blijf leven
Nadelen:
Je moet de mol weer ergens anders uitzetten.
Je hebt er meerdere nodig.

3. Mollen bestrijden met een Mollenklem


De nieuwe versie van de klassieke mollen klem. Eenvoudig en veilig in gebruik. Je kunt de val Hier op bol.com bestellen.

Dodelijke val:
Ja, de mol zal direct dood zijn.

Gebruik:
Dood de mol direct.
Makkelijk schoonmaken.
Vaker te gebruiken.
Nadelen:
Dure klem
Meerdere nodig